Dowiedz się wszystkiego o instalacjach gazowych, które zagwarantują Ci bezpieczne i przyjazne mieszkanie. Wybierz odpowiedni piec gazowy - funkcjonalny i praktyczny.
musi to być manometr precyzyjny legalizowany do instalacji wew. klasy 1.6 choć ja osobiście zawsze nabijam na 0,2Mpa oczywiście przy odciętych odbiornikach gazowych
A ja właśnie dzwoniłem do gazowni i odpowiedni człowiek poinformował mnie,że w zupełności wystarczą uprawnienia E,bo w ich zakresie są czynności kontrolno-pomiarowe,a taką właśnie czynnością jest kontrola szczelności.
akwedukt pisze:Sorry kolega posiada uprawnienia D,E i pyta jakim manometrem sprawdzać.
heh nawet nie wiesz ilu jest "fachowców" z uprawnieniami co nie mają pojęcia o przepisach ale z pytaniem o manometr nie spotkałem sie poraz pierwszy ...
adamis pisze:A ja właśnie dzwoniłem do gazowni i odpowiedni człowiek poinformował mnie,że w zupełności wystarczą uprawnienia E,bo w ich zakresie są czynności kontrolno-pomiarowe,a taką właśnie czynnością jest kontrola szczelności.
..acz kolwiek przepis mowi,ze E nie jest wystarczajace, dozor jest obowiazkowy.
waldek1 pisze:Jaki przepis mówi że E jest niewystarczające?
poszukaj sobie jaki to przepis w monitorze polskim kolega lexus ma racje jeśli chodzi o próbe szczelności podpisać ma się na niej osoba z dozorem koniec kropka.ps szkoda ci bylo paru złotych i zrobić sobie dozór a teraz kombinujesz?