tanie elektronarzędzia z USA-mit
Moderator: Redakcja e-dach.pl
tanie elektronarzędzia z USA-mit
Sporo pojawia się różnych głosów na forach,że niby w USA są bardzo tanie elektronarzędzia,tylko problemem jest stosowane tam napięcie 120V.Sprawdziłem kilkaset ofert na ich ebayach itp. stronach i stwierdzam,że to bujda.Ceny są dość zbliżone do naszych,może o kilka procent niższe,ale tą różnicę pochłoną z nadwyżką ewentualne koszty przesyłki.Poza tym wybór nie jest za duży.Milwaukee,DeWalt,trochę Bosch i Hitachi,i koniec.
No i to ich podawanie mocy urządzenia nie w Watach tylko w Amperach.Nie wspominając o innych,dziwacznych dla nas parametrach.
A 120V nie jest żadnym problemem bo na Allegro można za kilkadziesiąt zł. kupić odpowiednie urządzenie niwelujące różnicę.
No i to ich podawanie mocy urządzenia nie w Watach tylko w Amperach.Nie wspominając o innych,dziwacznych dla nas parametrach.
A 120V nie jest żadnym problemem bo na Allegro można za kilkadziesiąt zł. kupić odpowiednie urządzenie niwelujące różnicę.
adam
-
strelba
W lipcu kupiłem na Allegro 18V zestaw Boscha.W skład zestawu wchodzą:
wkrętarka,klucz,pilarka tarczowa,piła brzeszczotowa,latarka,torba idwa akumulatory.Zapłaciłem za to 1740zł.Sprzęt świetny,chodzi bez zarzutu ipraktyczny.Za samą wkrętarkę opodobnych parametrach w markecie zdziercy chcieli 750zł.
W Polsce narzekają na psującą się jakość Boscha,a ja nie narzekam,szczególnie że sprzęt zachowuje się dobrze przy dużych obciążeniach .Acha,zapomniałem dodać koszty przetwornika prądu
wkrętarka,klucz,pilarka tarczowa,piła brzeszczotowa,latarka,torba idwa akumulatory.Zapłaciłem za to 1740zł.Sprzęt świetny,chodzi bez zarzutu ipraktyczny.Za samą wkrętarkę opodobnych parametrach w markecie zdziercy chcieli 750zł.
W Polsce narzekają na psującą się jakość Boscha,a ja nie narzekam,szczególnie że sprzęt zachowuje się dobrze przy dużych obciążeniach .Acha,zapomniałem dodać koszty przetwornika prądu
Zależy co robisz, wkrętarki nie sprawdzają się w ogóle, przy De Walcie są po prostu żałosne, wiertarki takie sobie, powiedzmy do lekkich prac. Szlifierki kątowe jak za te pieniądze to szacunek, naprawdę wytrzymałe. W mojej firmie pracuje się na zewnątrz, czasem przy małym deszczu i bosch siada ok 5 razy szybciej niż Hitachi czy Dewalt.
Narzędzia? nie pogadasz, zajechałem ich więcej niż twoja babcia ma lat 
Re: tanie elektronarzędzia z USA-mit
Tylko weźcie jeszcze pod uwagę, że jak się potem coś zepsuje to jest ogromny klops. Fakt, że u nas gwarancja działa dobrze w okresie 24 miesięcy potem jest z tym różnie, ale zawsze jednak jakieś tam zabezpieczenie mamy prawda? Po za tym bardziej europejskie marki mają jakieś tam zaplecze pod względem części zamiennych tutaj macie wirnik makita i w zasadzie każdą pojedynczą śrubkę. Oszczędzimy kilka złotych, żeby potem ryzykować brak możliwości naprawy? Dość słabe.
-
ToolsNarzedzia
- Początkujący

Re: tanie elektronarzędzia z USA-mit
Witam Wszystkich Użytkowników na forum. Akurat jeżeli chodzi o elektronarzędzia w niższej cenie to zdecydowanie polecam szukać wśród dobrych i godnych zaufania sklepów internetowych, gdzie ceny są rozsądne i możemy liczyć na szeroki wybór narzędzi, akurat tym się zajmujemy i służymy pomocą.