Witam
W decyzji o warunkach zabudowy gmina okreliła że ujęcie wody na mojej działce będzie własne a nie z wodociągu ponieważ najbliższa nitka wodowciągowa oddalona jest od mojej budowy o ok 1000m.
Moje pytanie jest takie czy mogę we własnym zakresie i bez projektu wywiercić studnię na własne potrzeby bytowe, mieszkaniowe. Czy też może potrzebne są jakieś zezwolenia itp. Czy też będę musiał płacić za wodę. Nadmieniam, że lustro wody jest na głębokości ok 65m.
Dziękuję za informacje.
Czy można wywiercić studnię do wody bez pozwolenia i dok.
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Gość
??? wiercisz, i nie pytasz... potem przy stawianiu domku, czy robieniu projektu szamba poprostu "dorysują". To nie robi problemu, a niema potrzeby wydawać kase w błoto, a woda na 65 metrach, to gdzie ty żyjesz? na pustyni??weź różczkarza, i niech wybada - najlepiej przy tobie... będzie chodził z patykiem, i jak ty przejdziesz, to będzie bez efektu, a jak facet złapie cie za ręke, to sam poczujesz siłe wody - kijek albo puścisz, albo sie złamie, ale raczej nie dasz rady utrzymać. Nie wieże, że wode masz dopiero na 65 metrach, bo to fizycznie niemożliwe - drzewa muszą skądś pobierać wode do życia - jak masz działke w środku miasta, albo pod fabryką jakąś, to możliwe, ale poza???