luszczenie farby dulux
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
magicflava
- Początkujący

Łuszczenie farby Dulux
Deisain, przed przystąpieniem do malowania należałoby odpowiednio przygotować podłoże tj; najlpiej po starodawnemu woda + szare mydło techniczne + szczotka ryżowa i mycie ścian poczym zagruntowanie podłoża moim skormnym zdaniem najlepiej emulsą gruntjącą Śnieżka Grunt . Po wyschnięciu gruntu w/g specyfikacji produktu można przystępować do malowania oczywiście przed myciem fajnie przejechać ścianę czymś żeby pozbyć się luźnych rzeczy ze ściany.
-
Deisain
Z farbami Dulux mam styczność zanim pojawiły sie oficjalnie w Polsce.
Wtedy to były farby vinylowe, obecnie akryl i lateks.
Generalnie nie narzekałem na ich jakość w Polsce choć różniły się od tych na innych rynkach Europy.
Nie budzą większych zastrzeżeń bazy dla kolorów i nieliczne z gotowych białych.
Niestety firmie zdarzają się wpadki w przypadku gotowych farb z dużą ilością pigmentów.
Występują przypadki pękania, łuszczenia się i odspojenia powłoki malarskiej od idealnie przygotowanego pdłoża.
Wtedy to były farby vinylowe, obecnie akryl i lateks.
Generalnie nie narzekałem na ich jakość w Polsce choć różniły się od tych na innych rynkach Europy.
Nie budzą większych zastrzeżeń bazy dla kolorów i nieliczne z gotowych białych.
Niestety firmie zdarzają się wpadki w przypadku gotowych farb z dużą ilością pigmentów.
Występują przypadki pękania, łuszczenia się i odspojenia powłoki malarskiej od idealnie przygotowanego pdłoża.