Roben czy Nibra ?

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

pavo_82
Początkujący
Początkujący

Roben czy Nibra ?

Post autor: pavo_82 »

Witam wszystkich forumowiczów.
Moje pytanie jest jak w temacie. Jestem na etapie wyboru pokrycia dachowego i nie mogę się zdecydować pomiędzy dachówką ceramiczną firmy Roben, a Nibra. Jakie są wasze opinie na temat tych dwóch producentów?

Rudolf Bras jr.
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Rudolf Bras jr. »

Nibra
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !

marjo23

Post autor: marjo23 »

polecam creatona model kera-pfane

robek995
Początkujący
Początkujący

Post autor: robek995 »

ja bym polecił robena ale roben a roben to tez jest roznica. robiłem jakieś 2 mies temu dach z robena i to byla ragedia ta dachowka a teraz robie i jest piekny ten roben az sie chce robić

Awatar użytkownika
marcinradom
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: marcinradom »

marjo23 pisze:polecam creatona model kera-pfane
kolego ty to chyba nie bardzo umiesz czytać, a jeśli nawet to chyba nie rozumiesz tekstu. przeczytaj powoli jeszcze raz pytanie autora wątku i napisz nam tu wszystkim jak się ma do tego twoja odpowiedź.
pozdrawiam

marjo23

Post autor: marjo23 »

KOLEGO Z RADOMIA ZOSTAW SOBIE TE ODZYWKI NA TEMAT ROZUMIENIA TEKSTU SWOIM NAJBLIZSZYM . A KOLEDZE ZADAJACEMU PYTANIE W POSCIE CHCE DORZDZIC BY NIE KŁADŁ SMIECI NA DACHU CIEBIE NA TAKIE PORADY WIDOCZNIE NIE STAC BO NA NICZYM SIE NIE ZNASZ . A TO NIE JEST W PIERWSZY POST W KTÓRYM OKAZUJESZ SWOJAWYROZUMIAŁOSC I GŁUPOTE. PRZEPRASZAM ZAKŁADAJACEGO POST ZE POZWOLIŁEM SOBIE NA TEKIE UWAGI NIE ZWIAZANE Z TEMATEM

Rudolf Bras jr.
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Rudolf Bras jr. »

No jak dla Ciebie Nibra to śmieci...
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !

Awatar użytkownika
marcinradom
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: marcinradom »

kolego marjo23 po pierwsze wyłącz sobie caps locka. po drugie jeśli chcesz by twoje słowa brał ktoś pod uwagę to i ty sam staraj się brać pod uwagę to co ktoś inny pisze. skoro user zadaje pytanie, w sumie proste, to odpowiedz mu konkretnie. jeśli masz troszkę pojęcia o logice to zapewne rozumiesz, że twoja odpowiedź jest dla niego zerowa i powinna wylądować tu: http://www.forumbudowlane.pl/viewforum.php?f=84.
wracając do sedna sprawy, jeśli w twoim przekonaniu nibra to śmieć to ja do ciebie absolutnie nie mam więcej pytań.
autorowi postu odpowiadam zdecydowanie by kupił nibrę.
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kamilk
Początkujący
Początkujący

Post autor: Kamilk »

Witam
W 2008r zdecydowałem się na pokrycie dachu dachówką firmy Roben falista średzka plus brązowo-czarna. Już na jesień zauważyłem pierwsze rysy na powłoce. Teraz po zimie popękana jes cała powłoka (zdjęcie w mojej galeri)Zgłosiłem reklamacje. Przedstawiciel producenta stwierdził, że u nich to w normie. Czy to jest to normalne?

Hugo26
Początkujący
Początkujący

Post autor: Hugo26 »

Kamilk pisze:Witam
W 2008r zdecydowałem się na pokrycie dachu dachówką firmy Roben falista średzka plus brązowo-czarna. Już na jesień zauważyłem pierwsze rysy na powłoce. Teraz po zimie popękana jes cała powłoka (zdjęcie w mojej galeri)Zgłosiłem reklamacje. Przedstawiciel producenta stwierdził, że u nich to w normie. Czy to jest to normalne?
patrząc na dachówke w hurtowniach to nic nowego, Roben takiej jest jakosci
Takze byłem zdecydowany na Robena Monza. W ostatniej chwili zmieniłem zdanie. Kupiłem Nelskamp Nibra F10. Dachówka jest rewelacyjna. Dachówka o klase lepsza od Roben miedziany(podwojne zamki, twarda, rowna, cieżka, nic nie obłazi jak w przypadku Robena, produkowana tylko i wyłącznie w Niemczech). Na innych forach ceramika Nelskamp ma same dobre opinie. Jeden z furomiczów na moją prosbe przesłal zdjęcia dachówki jak ją kładł i napisal, że jest to jego najlepszy wybór jesli chodzi o wybór materiałów na budowe domu.
W Zielonej Górze (woj lubuskie) jest przedstawiciel (madach) u którego zakupiłem dachówkę Nibra F10 angobę miedzianą w bardzo dobrej cenie 29,89zł brutto (z 22% VAT) za m2 dachówki podstawowej, gąsiory po 22zl z VAT a lewa i prawa po 30zł z VAT. Na cały dach wyszło tylko o 1000zł więcej od Robena Monza miedzianego a jakość nieporównywalna
Polecam
Hugo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”