Gory i doły po samopoziomujacej wylewce ,anhydrytowej

Przystępując do budowy, marzymy o idealnym domu. Niestety realia często są inne, a błędy budowlane są zmorą wielu inwestorów. Poradź się jak uniknąć błędów, na co zwrócić uwagę i co zrobić, żeby Twój dom rzeczywiście był idealny.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Adriano
Zainteresowany
Zainteresowany

Gory i doły po samopoziomujacej wylewce ,anhydrytowej

Post autor: Adriano »

Mam do was pytanie.
Mam posadzke o powierzchni 30m2 na ktorej sa male nierownosc ktore chcialbym wyrownac ,zanim poloze parkiet.
Najwiekszym problemem jest miejsce 2m2 na ktorym jest nadlana masa, ktora trzeba zbic o jakies 0,5cm. Wylewka ma 4miesiace. Trzyma sie wyjatkowo dobrze.
I Tutaj moje pytanie.
Jak sie zabrac do usuwania owej gorki. Wymyslilem ze za pomoca duzej szlifiery katowej narobie glebokich bruzd w roznych kierunkach. Nastepnie za pomoca mlotka i duzego przecinaka zbije. A moze sa jakies maszyny ktore scinaja i rownaja takie gorki. Mieszkam w bloku dlatego chcialbym uniknac halasu i zminimlizowac pylenie. Od szlifiery robi sie w ciagu 10 sekund siwo i trace widocznosc na dalej niz 30 cm :)
Jak sie do tego zabrac? Sa jakie patenty?
Z gory dziekuje. Pozdrawiam
Wirtualny amator budowlany:)

Adriano
Zainteresowany
Zainteresowany

Sam sobie odpowiem :)
Przecinak,mlotek i 4godziny czasu. Zaskoczylo mnie ze atlas sam100 tak sie slabo trzymal betonu. Teraz tylko wylac cieniutko na gladko.

Piotrek P

Post autor: Piotrek P »

Dokładnie wymierz proporcje. chodzi mi o to , by nie na oko.
Pozdrawiam.

Adriano
Zainteresowany
Zainteresowany

Nie na oko?
Rozumiem ze jak zrobie za geste to sie niewypoziomuje, nie rozplynie.
A jezeli bedzie za rzadko to sie moze woda odzielic . Nawet jak sie oddzieli to przeciez nie bedzie tragedi?!?
Czy bedzie? Bedzie slabsza posadzka? Czy nie az tak?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Błędy budowlane”