jaka pilarka stołowa do glaury

Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

xmario
Początkujący
Początkujący

jaka pilarka stołowa do glaury

Post autor: xmario »

chciałem kupić pilarke stołowom do glaury do 1000 zł prosze o rade co do wyboru takowej z góry dzięki

enrergy
Początkujący
Początkujący

Post autor: enrergy »

Ja kupiłem Dedry w castoramie za około 200 zł i sprawuje sie nienajgorzej ale polecam kupić z mocnym silnikiem, bo ta moja się zatrzymuje przy obciążeniach.
Pozdrawiam
Energy

telrad

Post autor: telrad »

Witam, ja też kupiłem dedry i po 2 przecięciu pół płytki najpierw trzeba było zeszlifować rogi w prowadnicy poprzecznej bo blokowały wysunięcie płytki (oraz wlożenie) , po przecieciu 2 płytek trzeba było wyłamać osłonę bo płytka się zatrzymywała i trzeba było użyć dużo siły aby ją do końca przepchać, jeszcze poprzeczka nie dochodziła do piły hehe, wogóle to syf!,
A teraz mam pytanie, jak się na tej pilarce przycina pod kątem płytki ? bo na poprzeczce nie można się oprzeć, próbowałem trzymać płytkę rękoma i prowadzić powoli, ale to wychodzi krzywo :( ma ktoś jakiś sposob ?

A i szukam kogoś kto wykończy mi łazienkę bo sam nie umiem zabardzo tego robić, kogoś z okolic Dzierzgonia.

PirLand
Początkujący
Początkujący

Post autor: PirLand »

A nie sądzicie, że takie rzeczy jak pilarki,wiertarki i tym podobne, lepiej najpierw wypróbować zanim się kupi. Można wynająć za groszę i najwyżej potem odpowiednią kupić. U mnie w serwisie jest kilka sztuk, i ceny za wynajem za godzinę wahają się w granicy 20 złotych.

tomwitom
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomwitom »

w takiej pilarce do cięcia pod kątem przestawiamy stół,nie trzeba wyłamywać żadnych osłon tylko idealnie ustawić ją,kupiłem pilarkę za 160 zł.i robię nią wszystkie wykończenia.

telrad

Post autor: telrad »

Tylko że po przestawieniu stołu pod kątem to nie tnie samej cegły z pod płytki tylko około 3 mm i płytkę, nie mogę jej ustawić tak aby ścinała samą cegłę :( nie dochodzi do piły to ramię co się reguluje długość cięcia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łazienki”