Nie wiem czy w dobrym miejscu się pytam, ale zakupiłem do nowo wyremontowanego mieszkania płytki gresowe i niestety podłoga jest strasznie śliska.
Podobno wystarczy umyć jakimś środkiem i zaimpregnować czy ktoś może doradzić jakiś środek do impregnacji?
czym impregnować gres
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Lithofin
- Początkujący

- Kontakt:
Re: gres impregnacja
Ja proponuje produkty niemieckiej firmy Lithofin. Jestem jego przedstawicielem na terenie Polski i gwarantuje najniższe ceny. Zapraszam na naszą stronę internetową lub na Allegro. -www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16568800 Produkty Lithofin do marmuru, kamienia naturalnego, lastryka, oraz wyrobów betonowych o obrobionej powierzchni zostały opracowane specjalnie z myślą o szlachetnych materiałach. Spełniają wszystkie wymogi odnośnie delikatnego czyszczenia i najlepszej ochrony oraz optymalnej pielengnacji. Mamy w ofercie także inne produkty przeznaczone do płytek ceramicznych, klinkieru, kamionki szlachetnej, oraz do płytek z terakoty. Posiadamy wszystkie atesty. Do każdego produkty dadajemy POLSKA instrukcje i karte produktu.
Pomożemy w doborze odpowiednich środków i odpowiemy na wszystkie pytania:
W Pana przypadku do impregnacji gresu najlepsza będzie podstawowa ochrona 65zł. Chroni przed pochłanianiem wody, zawilgoceniami, oraz zabrudzeniami.
Lithofin.poland@gmail.com.
Pomożemy w doborze odpowiednich środków i odpowiemy na wszystkie pytania:
W Pana przypadku do impregnacji gresu najlepsza będzie podstawowa ochrona 65zł. Chroni przed pochłanianiem wody, zawilgoceniami, oraz zabrudzeniami.
Lithofin.poland@gmail.com.
Re: czym impregnować gres
Kiedyś sam impregnowałem płytki właśnie za pomocą Aglo protect efekt był ale krótko. dwa lata temu zdecydowałem się na doczyszczenie oraz impregnacje wykonaną przez firmę no i jest 10 razy lepiej. Z tym też trzeba uważać bo już różne historie się w życiu słyszało. Koledze po impregnacji nagle się podłoga zaczęła lepić. Fajnie opisano ten problem tu