Ruup Ceramika - przewaga nad konkurencją
Moderator: Redakcja e-dach.pl
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
"matt_dawis" byłeś choć raz w fabryce i prześledziłeś proces produkcyjny? Dachówka nie musi być pęknięta wystarczy, że jej dźwięk jest inny a już wylatuje z taśmy. Pęknięcia dachówek mogły powstać w trakcie załadunku, transportu i rozładunku. Jakie masz doświadczenie w kryciu dachów? Doświadczony dekarz bez problemów poradzi sobie nawet z niezbyt prostą dachówką. Taki jest urok wypalonej gliny. W moim odczuciu urok dachu to też nierówność dachówek i ich porastanie ale to oczywiście rzecz gustu. Pozdrawiam.
Dokładnie tak
Do tej pory mam zdziwienie na gębie jak to zobaczyłem
kto widział to wie o czym pisze .
A tak wracając do tematu ruppa . To bardzo duży podziw miałem do siriusza 15
dla mnie projekt jego zamków to po prostu było dzieło sztuki. (no ale przestali produkować)
Od tamtego produktu to nie miałem już nic do czynienia z ruppem i ciężko mi opiniować ich teraźniejszej produkcji.
Do tej pory mam zdziwienie na gębie jak to zobaczyłem
A tak wracając do tematu ruppa . To bardzo duży podziw miałem do siriusza 15
dla mnie projekt jego zamków to po prostu było dzieło sztuki. (no ale przestali produkować)
Od tamtego produktu to nie miałem już nic do czynienia z ruppem i ciężko mi opiniować ich teraźniejszej produkcji.
-
matt_davis
- Aktywny

- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
Wcześniej pisałeś, że cała paleta teraz piszesz o jednej dachówce. Skoro tylko jedna to na prawdę nie masz o czym pisać bo wyjątki potwierdzają regułę! Nie odpowiedziałeś na moje pytanie więc je ponawiam: znasz proces produkcyjny czy nie? Pozdrawiam.matt_davis pisze:... przesle zdjecie tej peknietej dachowki...
-
matt_davis
- Aktywny

Owszem znam proces produkcyjny... Bardziej zaglebialem sie w Meyer Holsena no ale wiem w czym rzecz... i jak mialbym sfotografowac zeby bylo wyraznie widac pekniecia 5 cm? Zapewniam ze pekniecie to jest przy wypalaniu. Przesle zdjecie tylko musze jakos je przeslac na komputer a kabla do iPhone nie mam tu... spokojnie bez nerwow...
słowo wegetarianin pochodzi z jednego z narzeczy indiańskich i oznacza za głupi, by polować
the word vegetarian comes from one of the indian tribes and means to stupid to hunt
the word vegetarian comes from one of the indian tribes and means to stupid to hunt
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
matt_davis
- Aktywny

- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
matt_davis
- Aktywny

-
rafał-nowakowski
- Początkujący

pokrycie dachowe
Witam serdecznie wszystkich
czytalem na forum ktora firma lepsza i nie wiem
za 3 miesiace bede kupywal dachowke ceramiczna ale nie wiem jakiej firmy bo ja znalem w zasadzie betonowa ,brasa, i ,euronitu, betonowa nie wchodzi w gre no i oczywiscie ceramiczna ,rubena, ale okazalo sie ze ceramicznej jest kilka firm i jestem zaklopotany ktora kupic ktora jest dobra najlepsza PROSZE O POMOC!!!???
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

-
rafał-nowakowski
- Początkujący

-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

Rzeczywiście rewalacja to to nie jest (Roben) ale jak za taką kasę czyli praktycznie cena dobrego betonu. Robena Plusa brał bym w ciemno, w podobnej cenie jest chyba tylko (a raczej drożej) Koramic , Tondach , Jacobi i Trost, reszta firm droższa przynajmniej ze 20 złociszy na metrze (oraz droższe wszystkie dodatki, dużo droższe) Ruppa którego Ci proponuje, chyba w tak dobrej cenie nie dostaniesz. Jeśli skłonny jesteś dać trochę więcej za tego Ruppa, to bierz jego, jeśli chcesz trochę zaoszczędzić to weź Robena, też przyzwoite wyroby
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !