Urzad wojewódzki

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

pysiek
Początkujący
Początkujący

Urzad wojewódzki

Post autor: pysiek »

Mam pytanie następującej treści, mój kochany sąsiad oczywiście skorzystał z możliwości i odwołał się do UW w sprawie mojej budowy , werdykt UW jest nastepujący:
Co do granic to oni się nie wypowiadają - sąsiad jak chce może się odwołac do sądu.
Niestety mój dach wystaje za daleko i musze więźbe dachową skrócic o 20cm, musze też zmniejszyc taras.
Sprawa ponownie ma trafic do pierwszej instancji czyli do Starostwa.
Ja mam pytanie czy ponownie musze czekac tyle czasu co za pierwszym razem?

petro
Początkujący
Początkujący

Post autor: petro »

Witam,
od momentu otrzymania decyzji z UW, Starostwo ma taki sam okres na rozpatrzenie Twojej sprawy, jak w przypadku nowo złożonego wniosku.
W pierwszej kolejnośći Starostwo wyda postanowienie w, którym nałoży na Ciebie obowiązek wykonania projektu zgodnie z wytycznymi Urzędu Wojewódzkiego, następnie zawiadomi strony postępowania (jeżeli takie ustali) i na końcu wyda decyzję.
Czas oczekiwania, również zależy od tego jak szybko dostarczysz poprawiony projekt.
Proponuję przypominać Urzędowi o Swojej sprawie, tym bardziej, że raz już była rozpatrywana.
Pozdrawiam,
Petro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”