A jak z nowościami ?

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

Awatar użytkownika
jacek101
Początkujący
Początkujący

A jak z nowościami ?

Post autor: jacek101 »

Brakuje mi również informacji o nowościach np. słyszałem o folia bąbelkowej pokrytej aluminium o właściwościach równym podobno 15 cm wełny, lub innym materiałem wyglądającym wyglądającym jak gruba warstwa flizeliny również pokryta z jednej strony alu, dającym podobno efekt 20 cm wełny. Nie wiecie jak to się nazywa lub gdzie można znaleźć informacje na ten temat i czy według was to moze mieć sens.
Wydaje mi się to dość interesującym tematem a chciałbym to zastosować pod gont drewniany który z czasem może puszczać i mimo membrany dostawać sie do wełny likwidując w ten sposób jej właściwości .tak? czy moze zastosować 20 cm styropianu i po temacie?
d
jacek

matt_davis
Aktywny
Aktywny

Post autor: matt_davis »

styropian da rade na pewno, no ale o tej folii nie slyszalem poszukam czegos na pewno. poki co mozesz wrzucic 5 sturopian od strony gontu i dac welne ale to raczej mieszanie ;) juz lepiej jedno albo styropian albo welna.

Awatar użytkownika
jacek101
Początkujący
Początkujący

tak tez zrobiłem
20 cm styropianu na zakładkę, folia paroprzepuszczalna,potem 5 cm wełny , folia żołta i deski od wewnątrz. Jednak była to moja decyzja a dekarzem nie jestem, wiec wolałem dopytać.
jacek

Awatar użytkownika
jacek101
Początkujący
Początkujący

Zapomniałem dodać ze tematu nowoczesnych , bądź tylko nowych technologi nie zamykam bo na wiosnę chciałbym robić drugi dach. Sam spotkałem się z takim materiałem w Wieliczce, ale nie jestem w stanie odszukać tego w internecie. Jak będę przejeżdżał to wezmę jakieś materiały i może wspólnie spróbujemy to ocenić.Swoja droga jak cos znajdziecie to czekam.
jacek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”