Brakuje mi również informacji o nowościach np. słyszałem o folia bąbelkowej pokrytej aluminium o właściwościach równym podobno 15 cm wełny, lub innym materiałem wyglądającym wyglądającym jak gruba warstwa flizeliny również pokryta z jednej strony alu, dającym podobno efekt 20 cm wełny. Nie wiecie jak to się nazywa lub gdzie można znaleźć informacje na ten temat i czy według was to moze mieć sens.
Wydaje mi się to dość interesującym tematem a chciałbym to zastosować pod gont drewniany który z czasem może puszczać i mimo membrany dostawać sie do wełny likwidując w ten sposób jej właściwości .tak? czy moze zastosować 20 cm styropianu i po temacie?
d
A jak z nowościami ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
A jak z nowościami ?
jacek
-
matt_davis
- Aktywny

Zapomniałem dodać ze tematu nowoczesnych , bądź tylko nowych technologi nie zamykam bo na wiosnę chciałbym robić drugi dach. Sam spotkałem się z takim materiałem w Wieliczce, ale nie jestem w stanie odszukać tego w internecie. Jak będę przejeżdżał to wezmę jakieś materiały i może wspólnie spróbujemy to ocenić.Swoja droga jak cos znajdziecie to czekam.
jacek