Budowa hali
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Budowa hali
Ja także niedawno zdecydowałem się na budowę niewielkiego obiektu przemysłowego. Służy nam głównie do produkcji i przechowywania towarów. Halę wykonała dla nas firma Planbet. Budynek posiada solidną konstrukcję, estetyczny wygląd oraz przemyślaną kompozycję. Jesteśmy bardzo z niego zadowoleni.
-
radoradosny
- Początkujący

hala namiotowa 20x30 od AG Hale to świetna inwestycja! Konstrukcja jest bardzo stabilna, a materiał wytrzymały na różne warunki pogodowe. Idealna zarówno na magazyn, jak i na eventy. Montaż nie sprawił żadnych problemów, a przestronność hali 20x30 naprawdę robi wrażenie. Polecam każdemu, kto potrzebuje dużej, solidnej przestrzeni w krótkim czasie!
Interesuje mnie teren w pobliżu Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej i nie wiem jak to wpływa na proces budowlany. Czy budowa na terenie SSE albo w jej pobliżu ma jakieś specyficzne wymagania albo ograniczenia których nie ma przy zwykłej działce przemysłowej?
Budowa na terenie SSE wymaga zgodności z regulaminem strefy co może wprowadzać dodatkowe wymagania dotyczące estetyki obiektów, zagospodarowania terenu czy harmonogramu realizacji inwestycji. Samo pozwolenie na budowę przechodzi przez zwykły urząd powiatowy ale zarząd strefy musi zatwierdzić koncepcję inwestycji przed złożeniem wniosku. Generalny wykonawca z doświadczeniem w realizacjach na Śląsku zna te procedury i potrafi przeprowadzić przez nie bez zbędnych opóźnień.