Fototapeta lepsza od tapety?

Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
robertkrajcarz
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: Fototapeta lepsza od tapety?

Post autor: robertkrajcarz »

Do sypialni kupiliśmy sobie fototapetę przedstawiającą zachód słońca na jednej z plaż i bardzo ładnie to wygląda za łóżkiem. Ja ze sklepem i z zamówieniem nie miałam żadnych problemów – rozmiar się zgadza, kolory się zgadzają, porządnie zrobiony nadruk nic się nie ściera ani nie płowieje jak na razie .

e-Rzecznik Śnieżka
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: e-Rzecznik Śnieżka »

Fototapeta ma swoje plusy i minusy. Wybierając fototapetę do wnętrza warto pamiętać by:
-pasowała ona stylistycznie do pomieszczenia, powinna dopełniać pomysł, być jego kontynuacją.
-dobrze by optycznie powiększała przestrzeń, choć ogólnie wiadomo, że fototapety lubią przestrzeń i dobrze wyglądają w przestronnych pomieszczeniach.
-powinna być kolorystycznie dopasowana do aranżacji (kolory tapety powinny się powtarzać w kolorystyce pozostałych ścian, wyposażeniu, dodatkach).

AdidarMeble
Aktywny
Aktywny

Post autor: AdidarMeble »

W sumie nic dodać nic ująć, akurat moje zdanie na temat fototapety jest dosyć pozytywne, pod warunkiem, że wybierzemy jej odpowiedni motyw przewodni i dobierzemy trafną kolorystykę.

4wall
Początkujący
Początkujący

Post autor: 4wall »

Tapety ścienne to również bardzo ciekawy pomysł na aranżacje wnętrza w swoim domu.

Beta0
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Beta0 »

Ja tam jestem tradycjonalistką i wolę klasyczną tapetę...

JadwigaSa
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: JadwigaSa »

fototapety bardzo fajnie wyglądają i nie są takie drogie jak się dobrze poszuka, ja zamawiałam na Foto4u i nie dość, że cena niska to jakość bardzo dobra

diannapasek
Początkujący
Początkujący

Post autor: diannapasek »

Moim zdaniem jak juz robić dekorację to zrobić coś mocniejszego, np. położyć klinker. To rozwiązanie na lata. Osobiście polecam płytki klinkerowe z King Klinker mają 4 kolekcje o ile dobrze pamiętam

ann_now
Początkujący
Początkujący

Post autor: ann_now »

A myślałem, że fototapeta to już przeżytek :D

ozi91
Początkujący
Początkujący

Post autor: ozi91 »

Powiem szczerze — długo byłem sceptyczny do fototapet na wymiar, bo kojarzyły mi się z czymś przestarzałym, ale po ostatnim remoncie totalnie zmieniłem zdanie.

Zamiast malować pustą ścianę, zamówiłem fototapetę z motywem natury i efekt naprawdę mnie zaskoczył. Pokój od razu nabrał klimatu, zrobił się bardziej przytulny i wygląda dużo lepiej niż wcześniej.

Kupowałem w https://tapetivo.pl/ i mogę polecić — duży wybór wzorów, możliwość zrobienia pod wymiar i bardzo solidny materiał. U mnie wyszło to dużo lepiej, niż się spodziewałem.

Jeśli ktoś się zastanawia nad fototapetą do salonu, sypialni albo biura, to moim zdaniem warto. Dobrze dobrany wzór naprawdę potrafi odmienić całe wnętrze.

Macie u siebie fototapety? Jakie motywy najlepiej się sprawdziły?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aranżacje wnętrz”