Śląsk - ekipa budowlana

Wybór wykonawcy często decyduje o tym, czy budowa lub remont domu będzie miłym wspomnieniem, czy trudnym przeżyciem, a dom - wymarzonym miejscem do mieszkania czy katalogiem błędów. Jak wybrać dobrego, rzetelnego wykonawcę? Tu możesz polecić sprawdzone ekipy i poznać opinie o wykonawcach, których zamierzasz zatrudnić.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

kabortychy
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Śląsk - ekipa budowlana

Post autor: kabortychy »

Jeśli ktoś poszukuje solidnej ekipy budowlanej ze śląska polecamy się firma Kabor z Tychów http://www.kabor.info

adiBB
Początkujący
Początkujący

Re: Śląsk - ekipa budowlana

Post autor: adiBB »

no, ja miałem do skończenia dom w Zabrzu i wydawało mi się, że nigdy go nie zrobię, bo praca, bo delegacje, bo rodzina. Aż trafiłem na ekipę remontową z Bytomia i wyszło i solidnie i tanio. Super :)

Zami
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Zami »

Jeśli jesteś z Wrocławia to od siebie mogę polecić tą firmę budowlaną - http://www.asbud-wroclaw.pl/ Jest na rynku od dawna, działa w sposób profesjonalny i nie ma z nią żadnych problemów jak w przypadku większosci firm związanych z budowlanką.

Awatar użytkownika
Uzdojefsky
Początkujący
Początkujący

Post autor: Uzdojefsky »

adiBB pisze:no, ja miałem do skończenia dom w Zabrzu i wydawało mi się, że nigdy go nie zrobię, bo praca, bo delegacje, bo rodzina. Aż trafiłem na ekipę remontową z Bytomia i wyszło i solidnie i tanio. Super :)
Ta firma to teraz jest Remontslask.pl ;)

kruchezjabłkami
Aktywny
Aktywny

Post autor: kruchezjabłkami »

Są firmy, które działają na terenie całej Polski.

tyga33
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: tyga33 »

Mam dobre doświadczenia z ludźmi z Szymbud z Ujsoł. Na stronie http://szymbud.com/us%C5%82ugi-budowlane mają rozpisaną ofertę w szczegółach, ale najlepiej po prostu zadzwonić. Stawiają domy od fundamentów aż do stanu – pod klucz, chociaż to jest też u nich do uzgodnienia. Ja część prac sam wykonałem, żeby trochę przyoszczędzić, akurat znam się na budowlańce całkiem nieźle, a jeszcze szwagier pomagał, także sprawnie poszło.

saratki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: saratki »

Ja firmę budowlaną do budowy domu znalazłem na stronie http://www.forumbudowlane.pl/zlecenia i polecam bo jest szeroki wybór i jak się zaznaczy lokalizację to wyszukuje najbliższych fachowców, co również jest fajnym udogodnieniem.

beatacionek
Początkujący
Początkujący

Post autor: beatacionek »

Uzdojefsky pisze:
adiBB pisze:no, ja miałem do skończenia dom w Zabrzu i wydawało mi się, że nigdy go nie zrobię, bo praca, bo delegacje, bo rodzina. Aż trafiłem na ekipę remontową z Bytomia i wyszło i solidnie i tanio. Super :)
Ta firma to teraz jest Remontslask.pl ;)
Ekipy remontowe ze Śląska już tak chyba mają. Mam podobne doświadczenia, jednak ja znalazłam świetnych fachowców w Chorzowie, szukając ogłoszeń według porad z jednego artykułu. Jest wiele takich wskazówek, jak szukać dobrych wykonawców, więc warto się zagłębić w ten temat.

Ryklo
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ryklo »

To jest firma budowlana (dobry-dom.com/), która stawia domy jednorodzinne w normalnych cenach. Pomogą Ci podjąć decyzję i wyjaśnią, co masz w ogóle do dyspozycji na ten moment. Ceny materiałów budowlanych w ostatnim roku się trochę ustabilizowały, więc to działa na Twoją korzyść.

kolaaa
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: kolaaa »

Jak potrzebujecie ekipy do położenia kostki brukowej, jak i samej kostki, to firma Profi-Bud Centrum Kostki Brukowej jest do polecenia. Realizują zlecenia kompleksowo, od projektu i pomiarów, przez przygotowanie podbudowy, aż po wykonanie podjazdów, chodników, tarasów czy całych dróg. Doświadczona ekipa doradza przy wyborze odpowiednich materiałów i dopilnuje każdego szczegółu, tak aby efekt był trwały i estetyczny. Mają w Zabrzu ogród wystawowy, można podjechać i tam wybrać kostkę.

Awatar użytkownika
budek11
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: budek11 »

Buduję dom we Wrocławiu i słyszałem że warto korzystać z firm lokalnych bo znają specyfikę terenu i lokalnych dostawców. Czy to prawda i co to daje w praktyce?

wazer
Aktywny
Aktywny

Post autor: wazer »

Jest w tym sporo racji szczególnie jeśli chodzi o warunki gruntowe bo Wrocław ma specyficzne podłoże w różnych rejonach i lokalna firma budowlana wie z doświadczenia gdzie są torfowiska, gdzie wysoki poziom wód gruntowych i jakie rozwiązania fundamentowe sprawdzają się w konkretnych dzielnicach. Lokalna sieć podwykonawców to też realna zaleta bo firmy które już ze sobą pracowały lepiej się koordynują niż przypadkowy zestaw ekip. Przy materiałach budowlanych lokalni dostawcy to krótsze czasy dostaw i mniejsze ryzyko opóźnień. Natomiast sam fakt że firma jest z Wrocławia nie jest gwarancją jakości, dalej sprawdzasz referencje i realizacje tak samo jak przy każdej innej firmie. Firmy z ogólnopolskim doświadczeniem też potrafią realizować projekty lokalnie jeśli mają odpowiednie zasoby.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy o wykonawcach”