Śląsk - ekipa budowlana
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
kabortychy
- Początkujący

- Kontakt:
Śląsk - ekipa budowlana
Jeśli ktoś poszukuje solidnej ekipy budowlanej ze śląska polecamy się firma Kabor z Tychów http://www.kabor.info
Re: Śląsk - ekipa budowlana
no, ja miałem do skończenia dom w Zabrzu i wydawało mi się, że nigdy go nie zrobię, bo praca, bo delegacje, bo rodzina. Aż trafiłem na ekipę remontową z Bytomia i wyszło i solidnie i tanio. Super 
Jeśli jesteś z Wrocławia to od siebie mogę polecić tą firmę budowlaną - http://www.asbud-wroclaw.pl/ Jest na rynku od dawna, działa w sposób profesjonalny i nie ma z nią żadnych problemów jak w przypadku większosci firm związanych z budowlanką.
- Uzdojefsky
- Początkujący

Ta firma to teraz jest Remontslask.pladiBB pisze:no, ja miałem do skończenia dom w Zabrzu i wydawało mi się, że nigdy go nie zrobię, bo praca, bo delegacje, bo rodzina. Aż trafiłem na ekipę remontową z Bytomia i wyszło i solidnie i tanio. Super
-
kruchezjabłkami
- Aktywny

Są firmy, które działają na terenie całej Polski.
Mam dobre doświadczenia z ludźmi z Szymbud z Ujsoł. Na stronie http://szymbud.com/us%C5%82ugi-budowlane mają rozpisaną ofertę w szczegółach, ale najlepiej po prostu zadzwonić. Stawiają domy od fundamentów aż do stanu – pod klucz, chociaż to jest też u nich do uzgodnienia. Ja część prac sam wykonałem, żeby trochę przyoszczędzić, akurat znam się na budowlańce całkiem nieźle, a jeszcze szwagier pomagał, także sprawnie poszło.
Ja firmę budowlaną do budowy domu znalazłem na stronie http://www.forumbudowlane.pl/zlecenia i polecam bo jest szeroki wybór i jak się zaznaczy lokalizację to wyszukuje najbliższych fachowców, co również jest fajnym udogodnieniem.
-
beatacionek
- Początkujący

Uzdojefsky pisze:Ta firma to teraz jest Remontslask.pladiBB pisze:no, ja miałem do skończenia dom w Zabrzu i wydawało mi się, że nigdy go nie zrobię, bo praca, bo delegacje, bo rodzina. Aż trafiłem na ekipę remontową z Bytomia i wyszło i solidnie i tanio. Super
Ekipy remontowe ze Śląska już tak chyba mają. Mam podobne doświadczenia, jednak ja znalazłam świetnych fachowców w Chorzowie, szukając ogłoszeń według porad z jednego artykułu. Jest wiele takich wskazówek, jak szukać dobrych wykonawców, więc warto się zagłębić w ten temat.adiBB pisze:no, ja miałem do skończenia dom w Zabrzu i wydawało mi się, że nigdy go nie zrobię, bo praca, bo delegacje, bo rodzina. Aż trafiłem na ekipę remontową z Bytomia i wyszło i solidnie i tanio. Super
-
jamjedrek69
- Początkujący

To jest firma budowlana (dobry-dom.com/), która stawia domy jednorodzinne w normalnych cenach. Pomogą Ci podjąć decyzję i wyjaśnią, co masz w ogóle do dyspozycji na ten moment. Ceny materiałów budowlanych w ostatnim roku się trochę ustabilizowały, więc to działa na Twoją korzyść.
Jak potrzebujecie ekipy do położenia kostki brukowej, jak i samej kostki, to firma Profi-Bud Centrum Kostki Brukowej jest do polecenia. Realizują zlecenia kompleksowo, od projektu i pomiarów, przez przygotowanie podbudowy, aż po wykonanie podjazdów, chodników, tarasów czy całych dróg. Doświadczona ekipa doradza przy wyborze odpowiednich materiałów i dopilnuje każdego szczegółu, tak aby efekt był trwały i estetyczny. Mają w Zabrzu ogród wystawowy, można podjechać i tam wybrać kostkę.
Buduję dom we Wrocławiu i słyszałem że warto korzystać z firm lokalnych bo znają specyfikę terenu i lokalnych dostawców. Czy to prawda i co to daje w praktyce?
Jest w tym sporo racji szczególnie jeśli chodzi o warunki gruntowe bo Wrocław ma specyficzne podłoże w różnych rejonach i lokalna firma budowlana wie z doświadczenia gdzie są torfowiska, gdzie wysoki poziom wód gruntowych i jakie rozwiązania fundamentowe sprawdzają się w konkretnych dzielnicach. Lokalna sieć podwykonawców to też realna zaleta bo firmy które już ze sobą pracowały lepiej się koordynują niż przypadkowy zestaw ekip. Przy materiałach budowlanych lokalni dostawcy to krótsze czasy dostaw i mniejsze ryzyko opóźnień. Natomiast sam fakt że firma jest z Wrocławia nie jest gwarancją jakości, dalej sprawdzasz referencje i realizacje tak samo jak przy każdej innej firmie. Firmy z ogólnopolskim doświadczeniem też potrafią realizować projekty lokalnie jeśli mają odpowiednie zasoby.