Witam.
Mam prośbę o ocene naprawy mostka termicznego.
W nowym mieszkaniu z 2021r po 4 latach zauważyłem,że przy podłodze z narożnika w okne narożnym lekko wieje.Była tam milimetrowa nieszczelność na długści kilku centymetrów od podłogi i wchodziła prawdopodobnie pod wylewkę.Deweloper naprawił to w ten sposób,że od zewnątrz nawiercił otwory w łączniku narożnym PCV i wpuścił w nie piankę poliuretanową.Pianka wyszła szczeliną w mieszkaniu.Teraz nie wieje ale po badaniu termowizją inżynier stwierdził,że mostek termiczny dalej występuje.
Cała ta naprawa wygłada jak partyzantka.Może ktoś ocenić zdjęcia z naprawy i powiedzieć jak należy to zrobić porządnie?
Na zdjęciach widać poprzecieraną masę bitumiczną,brak zabezpieczenia folią kubełkową i te nieszczęsne otwory zalepione byle jak.
Mostek termiczny
Re: Mostek termiczny
Nie wiem jak inni... ale pierwszy raz widzę aby ktoś przewiercał profile po to aby wpuścić w nie pianę...
Oczywiście, że partyzantka, inaczej musieliby wszystko zdemontować, a to bardzo duże koszty. Moim zdaniem wykonanie doraźne abyś dał im spokój. Poza tym mogą teraz udowodnić, że dokonywali napraw.
Oczywiście, że partyzantka, inaczej musieliby wszystko zdemontować, a to bardzo duże koszty. Moim zdaniem wykonanie doraźne abyś dał im spokój. Poza tym mogą teraz udowodnić, że dokonywali napraw.
geo-technika.pl