Gdzie zamówić drzwi
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Gdzie zamówić drzwi
Chcę trochę odmienić wnętrze i myślę o drzwiach, które będą nie tylko funkcjonalne, ale też dodadzą charakteru mieszkaniu. Zastanawiam się, czy lepiej szukać takich drzwi w firmach stacjonarnych, czy online. Macie sprawdzone miejsca?
Re: Gdzie zamówić drzwi
Drzwi z neo-art.pl to zupełnie inny poziom niż te sklepowe. Zobacz sobie ich profil na IG neoartdrzwi . Widać, że mają doświadczenie, bo każdy detal jest dopracowany. Robią nowoczesne ukryte, klasyczne i przesuwne - wszystko na wymiar i pod projekt.
Stacjonarnie - masz montaż, masz 8% VAT na drzwi, masz realną gwarancję i jakąś doraźną pomoc w razie czego.
The_Me
Mam domowe biuro w mieszkaniu i potrzebuję wyciszenia pokoju. Czy drzwi akustyczne wewnętrzne mają sens?
Drzwi akustyczne wewnętrzne dają izolację 30-38 dB co drastycznie redukuje hałas z reszty mieszkania. Rozmowy telewizor dzieci nie przeszkadzają w pracy. Ważne żeby cały układ był szczelny ościeżnica skrzydło uszczelki próg. Są modele które wyglądają normalnie pasują do wystroju wnętrza. Kosztują więcej niż standard ale komfort pracy bezcenny. Opcje drzwi pokojowych dźwiękoszczelnych na https://akustyczne.interdoor.pl/drzwi-a ... ewnetrzne/ gdzie mają różne modele do pomieszczeń.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2026, 14:07 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forumbudowlane.pl/
Wewnętrzne mają średnie wyciszenie. I to nie tyle przez konstrukcje, ale przez "dziury". Konstrukcyjnie masz po prostu spore otwory nad i pod drzwiami. To by musiało być jak w zewnętrznych, dokładnym przyleganiem, uszczelki i odpowiednia listwa na dole. Nawet w zewnętrznych wybiera się poziom tłumienia. My wybieraliśmy w Drawex i tam to jakoś było oznaczane, klasą drzwi. teraz nie pamiętam, ale na pewno w salonie, czy nawet w dowolnym katalogu będzie to oznaczone. Tylko przy wewnętrznych to tego nie widziałem. Może lepiej dobrze dopasowane zewnętrzne wstawić w środku?
Możesz i stalowe drzwi wstawić wewnątrz mieszkania ale czy wygląda to dobrze? Czy będzie dość tanio? Nie skomentuję logiki
.
Są drzwi wewnątrzklatkowe typu Herse z Erkado czy Protect z Wikęd i te drzwi czasem montuje się wewnątrz domu - np. na przejściu między domem a garażem lub jeśli ktoś ma biuro w domu i potrzebuje znacznie lepszego wyciszenia pomieszczenia. Innych przypadków nie znam.
Są drzwi wewnątrzklatkowe typu Herse z Erkado czy Protect z Wikęd i te drzwi czasem montuje się wewnątrz domu - np. na przejściu między domem a garażem lub jeśli ktoś ma biuro w domu i potrzebuje znacznie lepszego wyciszenia pomieszczenia. Innych przypadków nie znam.
The_Me
Możesz i stalowe drzwi wstawić wewnątrz mieszkania ale czy wygląda to dobrze? Czy będzie dość tanio? Nie skomentuję logiki
.
The_Me
Ja polecam Aluhaus. Mają fajny konfigurator na stronie.
A no fajny mają konfigurator. Ogółem Aluhaus spoko drzwi robi. Nie raz, nie dwa miałem okazję montować i nie mam zastrzeżeń. Podobnie z dobrą jakością śmiało można celować w coś typu Mar-Tom (wyższe serie), Wikęd, KMT, Wiśniowski (bardziej Nova jak Creo) czy z droższych Hormann. I co ciekawe większość z nich jakiś konfigurator ma na stronie. Szczęśliwie w większości przypadków nie trzeba podawać maila, numeru telefonu itd.
The_Me