Niedawno oglądałem nieruchomość z pokojem na poddaszu i bardzo spadzistym dachem, jedyne miejsce, w którym można było stać prosto, znajdowało się na środku, gdzie znajdowały się schody. Obecny właściciel wykorzystywał go jako sypialnię dziecięcą, ale nawet to było uciążliwe.
Jakie inne zastosowania takiej przestrzeni można wykorzystać poza zwykłym przechowywaniem?
Do czego można wykorzystać pokój na poddaszu?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Do czego można wykorzystać pokój na poddaszu?
Przy takich skosach warto postawić na funkcje, które nie wymagają dużej wysokości. Można urządzić tam przytulną strefę relaksu z materacem, pufami i miejscem do czytania albo małe kino domowe. Sprawdza się też biuro do pracy siedzącej, gdzie nie trzeba się dużo przemieszczać na stojąco.
Dobrym pomysłem jest również garderoba na wymiar w niższych częściach poddasza, dzięki czemu wykorzystuje się każdą przestrzeń i nic się nie marnuje. Można też stworzyć pokój dla gości w bardziej kameralnym, niskim klimacie albo pracownię do hobby, np. rysowania czy rękodzieła.
Dobrym pomysłem jest również garderoba na wymiar w niższych częściach poddasza, dzięki czemu wykorzystuje się każdą przestrzeń i nic się nie marnuje. Można też stworzyć pokój dla gości w bardziej kameralnym, niskim klimacie albo pracownię do hobby, np. rysowania czy rękodzieła.