Moja starsza ciocia jest chora. Potrzebuje łazienki na parterze, nie może za każdym razem wchodzić po schodach. Idealnie chcielibyśmy przekształcić jadalnię w tymczasową sypialnię z łazienką, bez faktycznego budowania przybudówki do domu .
Szukałem pomysłów w Google i widzę, że rynki azjatyckie mają prefabrykowane lub modułowe kabiny prysznicowe, a niektóre mają nawet toaletę pod prysznicem. Wydaje się, że tego rodzaju rzeczy byłyby świetne dla starszej osoby, która i tak nie może stać tak długo. Ale wydaje mi się, że nie mogę znaleźć czegoś podobnego w Stanach Zjednoczonych. Widziałem takie na zewnątrz na kemping i jednostki wielkości RV, ale nic, co mógłbym po prostu wstawić do mojej jadalni na kilka miesięcy/lat.
Czy coś takiego istnieje? Czego powinienem szukać? Jakakolwiek rada? Mile widziane lepsze pomysły. Dzięki
Łazienka na rok, a potem powrót do jadalni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
cristiandante
- Początkujący

Re: Łazienka na rok, a potem powrót do jadalni?
Faktycznie, te azjatyckie rozwiązania są sprytne. W USA szukaj "portable shower unit for home", "temporary indoor shower", "modular bathroom pod" albo "accessible shower solutions for seniors". Czasem firmy medyczne albo sprzętu rehabilitacyjnego mają coś takiego.
Możesz też pomyśleć o:
"Roll-in shower base" z zasłonką, jeśli masz odpływ podłogowy albo da się go tymczasowo zrobić.
"Portable bedside commode" (krzesło toaletowe) do tymczasowego rozwiązania z toaletą.
"Bedside shower" / "inflatable shower basin" do mycia w łóżku, jeśli ciocia ma naprawdę problem z poruszaniem się.
Możesz też pomyśleć o:
"Roll-in shower base" z zasłonką, jeśli masz odpływ podłogowy albo da się go tymczasowo zrobić.
"Portable bedside commode" (krzesło toaletowe) do tymczasowego rozwiązania z toaletą.
"Bedside shower" / "inflatable shower basin" do mycia w łóżku, jeśli ciocia ma naprawdę problem z poruszaniem się.