Drzwi wewnętrzne - Zamek

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

jonatanajax
Początkujący
Początkujący

Drzwi wewnętrzne - Zamek

Post autor: jonatanajax »

Studentka poprosiła mnie o pomoc w zamontowaniu zamka w drzwiach wewnętrznych. Będzie miala współautorów I chciałby mieć opcje zamknięcia drzwi. Nie byłem jeszcze na miejscu żeby zbadać drzwi ale poprosiłem o zdjęcia. Załączyłem zdjęcia.

Jaki zamek byłby najlepszy? Mieszkanie w Krakowie.

Dziękuję za pomoc!
Załączniki
IMG-20250301-WA0003.jpg
IMG-20250301-WA0005.jpg
IMG-20250301-WA0006.jpg

Monica Chou
Początkujący
Początkujący

Re: Drzwi wewnętrzne - Zamek

Post autor: Monica Chou »

Zalecane typy zamków:
  • Zamek z ga?k? na klucz: odpowiedni do standardowych drzwi wewn?trznych, mo?na go zamyka? od wewn?trz i od zewn?trz, ?atwy w monta?u, odpowiedni do akademików lub mieszkań wspó?dzielonych.
  • Zamek prywatno?ci: je?li nie jest wymagana obs?uga kluczem, mo?esz wybra? typ z wewn?trznym zamkiem na ga?k? i zewn?trznym otworem do awaryjnego odblokowania, który jest cz?sto u?ywany w sypialniach.
  • Wyjmowany korpus zamka: je?li masz ju? zamek klamkowy, mo?e by? konieczna wymiana tylko cylindra zamka, aby zaoszcz?dzi? koszty.
Sugestie dotycz?ce instalacji:
Zaleca si? okre?lenie rozwi?zania po sprawdzeniu grubo?ci drzwi i oryginalnego otworu zamka. Lokalne sklepy z materia?ami budowlanymi w Krakowie, takie jak Castorama i Leroy Merlin, maj? odpowiednie produkty, a bud?et waha si? od 50 do 150 z?otych.[/list]

EchoSpire
Początkujący
Początkujący

Re: Drzwi wewnętrzne - Zamek

Post autor: EchoSpire »

Drzwiami od ponad 30 lat w Warszawie zajmuje się Pan Jacek z Neo Art. Wszystko masz u niego, czyli drzwi nowoczesne, stylizowane, przesuwne dopasowane do skomplikowanych aranżacji. W cenie pomiary i montaż.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”