Ściana z cegły w łazience, pomocy.

Właściwa hydroizolacja zabezpieczy dom przed przenikaniem wilgoci i wieloma problemami z tym związanymi. Trzeba o niej pamiętać budując dom i modernizując istniejące budynki. Odpowiedzi na pytania dotyczące wykonania hydroizolacji i potrzebnych materiałów, znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Lucjusz23
Początkujący
Początkujący

Ściana z cegły w łazience, pomocy.

Post autor: Lucjusz23 »

Witam, bardzo proszę o doradzenie czym odciąć ścianę z starej cegły tak by nie wychodziły na niej wykwity od wilgoci. Ściana jest zrobiona przy prysznicu i w miejscu gdzie jest natrysk na skutek stałej ekspozycji na wodę wychodzą czarne wykwity. Dwukrotnie już próbowałem ja zabezpieczyć, po uprzednim wysuszeniu i usunięciu wykwitów, środkami do impregnacji głęboko penetrującym ale po 2-3 miesiącach wykwity wracają. Szukam czegoś bezbarwnego co stworzyłoby powłokę odcinająca. Samemu przeszukując internet wyskakują mi reklamy środków z między innymi z TEMU - uszczelniaczy bądź gum w płynie czy ktoś to stosował ? Bo opinie są dość podzielone a nie chciałbym zniszczyć ściany. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hydroizolacje”