Urządzenie małej łazienki w bloku

Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
Awatar użytkownika
martan
Superużytkownik
Superużytkownik

Urządzenie małej łazienki w bloku

Post autor: martan »

Jak sobie radzicie z urządzaniem bardzo małej łazienki w bloku? Mam totalnie ograniczoną przestrzeń i nie wiem, czy lepiej zrezygnować z pralki, czy może jakoś to wszystko zmieścić. Zależy mi na tym, żeby była chociaż kabina prysznicowa, umywalka i wc.
http://www.forumbudowlane.pl/

Awatar użytkownika
budek11
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Re: Urządzenie małej łazienki w bloku

Post autor: budek11 »

Miałam taką małą łazienkę i mimo to udało się w niej zmieścić wszystko, co potrzebne. Pralka była – model slim, więc nie zajmowała dużo miejsca. Do tego prysznic, umywalka i wc – wszystko się dało sensownie rozplanować bez wpychania sprzętów do kuchni. U mnie akurat kuchnia była tylko minimalnie większa od łazienki, więc wstawienie pralki tam zupełnie nie wchodziło w grę. Dobrze przemyślany układ robi ogromną różnicę. Jak potrzebujesz inspiracji, jak optycznie powiększyć przestrzeń i lepiej ją rozplanować.

Luna_87
Początkujący
Początkujący

Post autor: Luna_87 »

Też miałam podobny problem i udało się wszystko zmieścić bez rezygnacji z pralki. Najważniejsze to dobrać odpowiednie wymiary sprzętów i zaplanować układ jeszcze przed remontem. Sporo daje też kabina typu walk-in i jasne kolory – od razu wygląda na większą. Jeśli masz możliwość, warto też wykorzystać pion nad pralką na półki lub zabudowę do sufitu, żeby nic się nie marnowało.

cristiandante
Początkujący
Początkujący

Post autor: cristiandante »

Wybierz kompaktową kabinę prysznicową, najlepiej z drzwiami przesuwnymi, które zajmują mniej miejsca. Wykorzystaj przestrzeń nad toaletą lub nad umywalką na półki lub szafki. Możesz również zainwestować w meble na wymiar. curve rush 2

sullymin
Początkujący
Początkujący

Post autor: sullymin »

Jak sobie radzicie z urządzaniem bardzo małej łazienki w bloku? Mam totalnie ograniczoną przestrzeń i nie wiem, czy lepiej zrezygnować z pralki, czy może jakoś to wszystko zmieścić. Zależy mi na tym, żeby była chociaż kabina prysznicowa, umywalka i wc. SoFlo Wheelie Life

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aranżacje wnętrz”