posadzka betonowa
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
posadzka betonowa
Witam pieknie chcialem sie dowiedziec jaki jest najlepszy i najtanszy sposob na łuszczaca sie posadzke betonowa. W garazu mam wylana posadzke i caly czas mam kupe kurzu i co zamiatam to wiaderko luszczejacego betonu zmiatam. Jaka jest najlepsza rada zeby temu zapobiec. pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
-
Tomasz1980
- Zainteresowany

Witam
A ja bym proponował (jeżeli ma być dobrze i jeżeli łuszczenie występuje na większej połaci) oczyścić posadzke z łuszczących się kawałków, zagruntować podłoże a następnie wylać w całym garażu warstwe betonu grubości minimum 3,5-4 cm zazbrojoną siatką stalową w celu zapobiegnieciu pękaniu oraz stworzeniu "monolitycznej" warstwy.
Zatarcie ubytków klejem może nie przyniesć zadawalającego efektu. Klej też może sie odwarstwić razem z łuszczącą się posadzką.
Tak naprawioną posadzkę można pozostawić jako goły beton lub wydać jeszcze troszkę pieniążków i położyć płytki gresowe. Posadzka będzie łatwiejsza w utrzymaniu czystości.
Pozdrawiam
A ja bym proponował (jeżeli ma być dobrze i jeżeli łuszczenie występuje na większej połaci) oczyścić posadzke z łuszczących się kawałków, zagruntować podłoże a następnie wylać w całym garażu warstwe betonu grubości minimum 3,5-4 cm zazbrojoną siatką stalową w celu zapobiegnieciu pękaniu oraz stworzeniu "monolitycznej" warstwy.
Zatarcie ubytków klejem może nie przyniesć zadawalającego efektu. Klej też może sie odwarstwić razem z łuszczącą się posadzką.
Tak naprawioną posadzkę można pozostawić jako goły beton lub wydać jeszcze troszkę pieniążków i położyć płytki gresowe. Posadzka będzie łatwiejsza w utrzymaniu czystości.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 lis 2006, 22:44 przez paw_g_cio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
To ja sie podlacze pod temat.
Mam stara posadzke w mieszkaniu (lata 50). Chce ja wyrownac zaprawa cementowa. W najwyzszym punkcie mam zamiar dolac 2,5cm. To w najnizszym (wieksza czesc mieszkania) punkcie do poziomu brakowac bedzie 7cm.
Czy moge wylac na stara posadzke tylko 2cm zaprawy cementowej? Czy potrzebna jest siatka zbiojeniowa? Czesc fachowcow mowi zeby nie klasc bo to male 12m2 pomieszczenia.
Zastanawiam sie czy wytrzyma podloga jak na tym 38m mieszkania , wyleje ponad 2 tony zaprawy.
Mieszkanie mam na 3 pietrze, blok czteropietrowy z cegly , lata 50`
Mam stara posadzke w mieszkaniu (lata 50). Chce ja wyrownac zaprawa cementowa. W najwyzszym punkcie mam zamiar dolac 2,5cm. To w najnizszym (wieksza czesc mieszkania) punkcie do poziomu brakowac bedzie 7cm.
Czy moge wylac na stara posadzke tylko 2cm zaprawy cementowej? Czy potrzebna jest siatka zbiojeniowa? Czesc fachowcow mowi zeby nie klasc bo to male 12m2 pomieszczenia.
Zastanawiam sie czy wytrzyma podloga jak na tym 38m mieszkania , wyleje ponad 2 tony zaprawy.
Mieszkanie mam na 3 pietrze, blok czteropietrowy z cegly , lata 50`
-
strelba
-
strelba
-
strelba
Re: posadzka betonowa
Mam podobnie, że myślę, że lepiej będzie jak położysz sobie nową posadzkę tylko wiesz jak już się na to zdecydujesz to poszukaj solidnej firmy z doświadczeniem jak ta Henryka Dawidowskiego, żebyś miał pewność, że podłoga solidnie będzie zrobiona, że ci nie pęknie szybko.
-
babijprzemek
- 1 - ostrzeżenie!
Ja też polecam zerwanie i wylanie nowej. Tylko fachowców przypilnować żeby cementu dodali do betonu odpowiednio.
podbijam temat, bo mnie interesuje
-
PosadzkiMixokretem
- Początkujący

Polecam darmowe konsultacje z ekspertem 721-198-475