Witam
Masakra - uwaga !!! Proszę szerokim łukiem omijać drzwi zewnętrzne tej firmy ERKADO ...
Zakupiłem niestety tan bubel - drzwi typ P82 w kolorze białym - po około 14 miesiącach z drzwi na narożniku zeszedł lakier i farba - drzwi wyglądają jak 20 letnie - szmelc- badziew - wielka lipa !!!
Zgłosiłem reklamację - jakiejś wysokiej klasy specjalista przysłany przez ERKADO stwierdził,iż drzwi były dotykane rękami i jest to uszkodzenie mechaniczne ...
OSTRZEGAM PRZED ZAKUPEM DRZWI ERKADO - CHYBA ,ŻE NIE BĘDZIECIE ICH DOTYKAĆ- TAKI MEBELEK ZA PRAWIE 5000 PLN - WSTAWIĆ DRZWI I PATRZEĆ NA NIE - NIE UŻYWAĆ - I TAK JAK W MUZEUM UMIEŚCIĆ NAPIS - NIE DOTYKAĆ - BUBEL - PORAŻKA
PS.Dodam jeszcze ,że lakier znikł od strony wewnętrznej
Drzwi zewnętrzne firmy ERKADO - porażka
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Drzwi zewnętrzne firmy ERKADO - porażka
Drzwi mają dobry lakier, nie znam przypadków jakie opisałeś. Od uszkodzenia mechanicznego nikt nie uzna reklamacji, żaden producent. Na szczęście można we własnym zakresie usunąć uszkodzoną powierzchnie i pomalować. Defekt minie, drzwi masz bardzo dobre. Częściej spotykanym uszkodzeniem drzwi drewnianych i stalowych jest używanie chemii do czyszczenia, np.wcieranie rozpuszczalnika w celu usunięcia pochlapania farbą.
Też nie spotkałem się z miejscowym zanikiem powłoki. Zazwyczaj cała powłoka równo się starzeje i patynuje. Ale to trzeba lat na to. Moim zdaniem miał tam swój udział jakiś futrzak, który wychodząc przez drzwi szorował sierścią. Strzelam w ciemno, bo drzwi nie widziałem i nie chcę wróżyć z samego opisu.
Omijajcie tą firmę z daleka, zamówiliśmy drzwi wejściowe drewniane (nie najtańsze) a wyglądają jak z popularnego marketu, w miejscach sęków są niezaszpachlowane dziury, w odpowiedzi na roszczenie reklamacyjne odpisali nam że tak ma być bo jako klienci świadomie wybraliśmy taki wzór - dziwne jest to że te wady są tylko od strony wewnętrznej - przy takim podejściu do klientów nie wróżę tej firmie sukcesów - przestrzegam przed zakupem drzwi w tej firmie, aby nikt z państwa nie popełnił takiego błędu jak ja
Nie oszukujmy się, ale 5 tysięcy za drzwi zewnętrzne to mało... Ja dałem nieco więcej, ale mamy drzwi aluminiowe lakierowane proszkowo. Trwałość, jak na te kilka lat obłędna, nie ma żadnych śladów czy na drzwiach czy przeszkleniach czy też klamce/pochwycie. Zamawiałem w Aluhaus. Co teraz będziesz robić|? Malujesz sam?
Skąd wiesz jaką kwotę zapłacił za drzwi? Erkado ma w ofercie różne półki i można dostać tam też zupełnie innej jakości drzwi drewniane. Nie jest to tak znana marka jak choćby CAL czy Barański (mówię o drewnie) ale produktem mają na prawdę spoko ofertę. Fakt - reklamacje drzwi zewnętrznych (drewnianych) bywają tam trudne, bo właściciel traktuje je dość osobiście. Jest to marka wywodząca się ze stolarskich korzeni i zakład był przekazywany z ojca na syna.
Porównywanie drzwi drewnianych do aluminiowych to trochę trudna sztuka. Bardzo różne są to parametry. Szczególnie jak drzwi aluminiowe tak jak np. Aluhaus który wspominasz ale też Hormann czy Wikęd z takich popularniejszych mają ramy kompozytowe. To już totalnie inna technologia i inne pieniądze. Jak zawsze - każda technologia ma swoich zwolenników jak i przeciwników.
Porównywanie drzwi drewnianych do aluminiowych to trochę trudna sztuka. Bardzo różne są to parametry. Szczególnie jak drzwi aluminiowe tak jak np. Aluhaus który wspominasz ale też Hormann czy Wikęd z takich popularniejszych mają ramy kompozytowe. To już totalnie inna technologia i inne pieniądze. Jak zawsze - każda technologia ma swoich zwolenników jak i przeciwników.
The_Me