ściana z drewna w starej kamienicy- usunięice części -Pomocy

Opinie techniczne budynków i budowli, odbiory robót w imieniu Inwestora, Doradztwo techniczne, Nadzory inwestorskie, optymalizacja kosztów budowy.
GT456
Początkujący
Początkujący

Re: ściana z drewna w starej kamienicy- usunięice części -Pomocy

Post autor: GT456 »

Witam,
Znalazlem Pani stary post. Aktualnie przeprojektowuje amatorsko mieszkanie w podobnej kamienicy na 2 gim pietrze. Kamienica jest 5 pietrowa. Mam dokladnie takie same belki z trzina i otynkowaniem . Podpowie mi Pani jak sie roztrzygnela sprawa u w Pani mieszkaniu?

Pozdrawiam
Grzegorz

MarkusP88
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: MarkusP88 »

A jak sprawa z taką ścianą wygląda w bloku ? Przesłałbym zdjęcia

Anna P
Początkujący
Początkujący

Re: ściana z drewna w starej kamienicy- usunięice części -Po

Post autor: Anna P »

Dziękuję Panu na odpowiedź, przykro mi że moje pytania wywołały u Pana tak wielką frustrację, że nie mógł Pan powstrzymać się od kąśliwych uwag.
P.S- skonsultowałam się z odpowiednią osobą, ponadto wydaje mi się że moje IQ ma się całkiem nieźle- aktualnie robię doktorat. Pozdrawiam i dziekuję za troskę:)

smichalek
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: smichalek »

Wszystko jest na spokojnie do zrobienia ;-)

rulasgo3
Początkujący
Początkujący

Post autor: rulasgo3 »

Trudno powiedzieć, dopóki się tego nie zacznie. Nieco inna sytuacja, ale właśnie spędziłem półtora miesiąca na zdrapywaniu kilku warstw farby i odkurzaniu/zdrapywaniu pięciu warstw tapety z moich tynkowanych ścian. Pod tym wszystkim było więcej uszkodzeń tynku (i muru), niż się spodziewałem. Ostatecznie wydaliśmy około 20 000 dolarów na prace tynkarskie. Prawdopodobnie moglibyśmy zmniejszyć tę kwotę o połowę, ale poprosiliśmy tynkarzy o gładź na kilku sufitach i ścianach, które były w szczególnie złym stanie 10.0.0.0.1 192.168.1.254 .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ekspertyzy budowlane i opinie techniczne”