Miejsce na narzędzia - domek czy skrzynia?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Miejsce na narzędzia - domek czy skrzynia?
Im więcej narzędzi posiadamy tym moim zdaniem lepszym wyborem będzie inwestycja w domek, do którego możemy wstawić także inne rzeczy jak rowery czy narzędzia ogrodnicze.
Zdecydowanie domek na narzędzia, ponieważ dużo więcej pomieści i będzie wyglądał dużo lepiej w całym ogrodzie. Mnie osobiście podoba się taki https://www.wooder.com/domki-i-altany/d ... xi-264x262 domek z drewna sosnowego, który jest już razem z podłogą. Sprawdziłem też dokładnie, że jest od razu zaimpregnowany, co wpłynie na jego dłuższą trwałość.
Jeżeli posiadasz środki, które można przeznaczyć na domek zamiast skrzyni, to oczywiście to pierwsze rozwiązanie jest lepsze. Domek ogrodowy jest o wiele bardziej pojemny, łatwiej tam wszystko uporządkować – no same plusy po prostu
. Polecam na przykład sprawdzić sobie takie domki metalowe: https://www.domki-sodas.pl/61-domki-metalowe, świetnie nadają się do takiego zastosowania. Jest to rozwiązanie, z którego sam korzystam i złego słowa o nim nie powiem, bo dobrze mi służy
.
U nas domek na narzędzia był strzałem w dziesiątkę. W końcu mam na podwórku porządek i nic nie wala się pod nogami
Doskonale sprawdzają się też regały paletowe, na których trzymamy wszystkie narzędzia. Oby ten porządek utrzymał się jak najdłużej 
Lepsza skrzynia. Ja większość narzędzi trzymam w garażu. Jak coś potrzebuję to po prostu tam idę i wyciągam.
-
mariolagrzedalska
- Początkujący

Też jestem za domkiem – po prostu praktyczniej. Samą skrzynię szybko przepełnisz, a w domku można poukładać i narzędzia, i rowery czy kosiarkę.
Zobacz np. domki - narzędziowe – mają różne wielkości i fajnie wyglądają w ogrodzie.
Zobacz np. domki - narzędziowe – mają różne wielkości i fajnie wyglądają w ogrodzie.
U nas będzie taki domek. Garaż mam za mały na to, a kotłowni nie chcę zagracać. Myślałem o małym drewnianym domku. Zmieści się kosiarka i narzędzia.