Jaki komin systemowy

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Voyager2550
Zainteresowany
Zainteresowany

Jaki komin systemowy

Post autor: Voyager2550 »

Witam. Szukam jakiegoś komina DUO tzn z 2 sytemami bo jeszcze nie wiemy czym bedziemy ogrzewać dom. Chce coś pod gaz i paliwo stałe. Ale mniejsza o to ... Chciałem zapytać jakiej firmy najlepiej kupić komin? Schiedel to koszt około 7 tys zł ... Hoch 5 tys zł a Rauch 3 tys. Macie jakieś zdanie na ten temat? Możecie coś polecić?

scesny
Początkujący
Początkujący

Re: Jaki komin systemowy

Post autor: scesny »

Może Uniwersal Plus od Jawar? Komin systemowy, ceramiczny pod każdy rodzaj paliwa. Do tego z cieńszą ceramiką, więc szybciej uzyskuje parametry pracy, lepszy cug. No i zapomnij o wilgoci w kominie.

Grzegorz89
Początkujący
Początkujący

Post autor: Grzegorz89 »

Ja wziąłem komin od raucha duo uniwersal i jestem bardzo zadowolony. Ma możliwość podłączenia dwóch systemów, czyli piec na pelet i gazowy. Wszystko jest w zestawie i murarz nie miał żadnych problemów z montażem. Mogę szczerze polecić

skuras1203
Początkujący
Początkujący

Post autor: skuras1203 »

Ja mam już któryś rok Rauch do ekogroszku + gaz i szczerze bardzo polecam. pustak prosty łatwo się muruje, po prostu dobry komin :D :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”