Drzwi Metalowe czy drewniane ?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Drzwi Metalowe czy drewniane ?
A rozważasz aluminiowe? Obecnie najpopularniejszy wybór i według mnie najlepszy pod kątem parametrów. Ja polecam Ci markę Aluhaus jesli chodzi o drzwi. Nie zawiedli mojego zaufania.
Też polecam aluminiowe. Mało kto montuje sobie dzisiaj stalowe do domów jednorodzinnych czy mieszkań. W Aluhaus masz dobry stosunek ceny do jakości. Ja nie narzekam. Wybraliśmy z czytnikiem linii papilarnych mega ułatwienie i zabezpieczenie przy okazji. Drzwi aluminiowe są przy tym mega bezpieczne, oczywiście patrz na klasę RC3.
Wymiana samego skrzydła będzie bardzo ciężka. Mało jest firm które robią to dobrze. Często wstawiane są najzwyklejsze drzwi płytowe do mieszkania. Bardzo licha izolacja i zabezpieczenia.
Co do aluminium to OK ale trzeba liczyć się z kosztami. Jest to najdroższa grupa drzwi. Taniej można kupić drzwi drewniane np. CAL, Parmax, Adezo, Barański. Tam ceny będą niższe (w porównaniu do aluminium) o jakieś 10-20%. Jeszcze taniej kupić można drzwi stalowe. Ich cena będzie niższa o kolejne 10-15% np. Wiśniowski, KMT, Mar-Tom, Wikęd. I cały czas mówię o zachowaniu podobnych parametrów drzwi.
Co do aluminium to OK ale trzeba liczyć się z kosztami. Jest to najdroższa grupa drzwi. Taniej można kupić drzwi drewniane np. CAL, Parmax, Adezo, Barański. Tam ceny będą niższe (w porównaniu do aluminium) o jakieś 10-20%. Jeszcze taniej kupić można drzwi stalowe. Ich cena będzie niższa o kolejne 10-15% np. Wiśniowski, KMT, Mar-Tom, Wikęd. I cały czas mówię o zachowaniu podobnych parametrów drzwi.
The_Me
Luknij na facebook.com/neoartdrzwi/ bo robią drzwi w każdym stylu – od nowoczesnych ukrytych, przez przesuwne, aż po stylizowane klasyki. Wszystko możesz dobrać pod siebie, a efekt końcowy zrobi wrażenie. Plus za to, że ogarniają doradztwo i serwis.
-
AndrzejLBN
- Początkujący

Najlepiej chyba drzwi zewnętrzne stalowe bo są mniej podatne na warunki atmosferyczne niż drewno. Drewno jako to drewno, z czasem wysycha i pracuje jak się odpowiednio nie dba i konserwuje. Całkiem fajne i przystępne ceny na erkado jak porównywałem z wikęd oraz martom.
Zakupiłem drzwi zewnętrzne metalowe z okleiną i temat reklamacji zaczął się od pierwszego dnia montażu . Drzwi po nagrzaniu w słońcu zaczęły śmierdzieć pleśnią. Temat bardzo mnie zaskoczył bo drzwi kosztują ponad 3 tyś i nigdy do tej pory nie miałem takiego przypadku. Stare drzwi były drewniane i nie spełniały oczekiwań względem przenikania zimna do wnętrza domu. Po 2 miesiącach reklamacji uwzględniona , dzis wymienili na drugie nowe i mamy godzinę 17 30 temperaturę na zewnątrz jakieś 20 stopni lekko oparte słońce a efekt smrodu pleśni znów czuć od drzwi. Proszę was aby ktoś mi wyjaśnił czy kupię gdzieś drzwi które nie będą śmierdzieć czy to tak wszystkie mają. Trochę to żenujące co teraz produkują i ze się tyle płaci za bubel