Brama garażowa Wisniowski uchylna problem.
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Zarzecze40
- Początkujący

Brama garażowa Wisniowski uchylna problem.
Witam, mam pogłębiający się problem z uchylną brama garażową Wiśniowski. Brama została zamontowana w grudniu 2018, zatem okres gwarancji minął. Problem polega na potrzebie dużej siły przy otwieraniu/zamykaniu bramy. Jakiś rok temu wezwany "specjalista" stwierdził, iż przyczyna tkwi w sprężynach naciągowych, przez co usunął po jednej z trzech sprężyn. Wziął kasę i tyle go widzieli. Firma Wiśniowski już nawet mi nie odpisuje na moje monity o pomoc, a ja dalej mam problem z wyważeniem tej bramy. Rozumiem, że sprężyny są po to aby brama była zrównoważona. Najpierw było tak, że podczas zamykania automat opuszczał bramę, po czy przy samym końcu następowało przeciążenie i brama się otwierała. Teraz silnik ledwo ciągnie. Nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak ustawić naciąg? Pomoże ktoś? Tym pracy w załączonym zdjęciu z widocznymi sprężynami na bokach
-
cleopatraaa
- Aktywny

Re: Brama garażowa Wisniowski uchylna problem.
No nie dobrze... Źle to jest zrobione, ale też złe jest podejście do klienta. My mamy bramę segmentową i bardzo polecam, jakbyś kiedyś myślał o zmianie. Mamy bramę Dekedo z Oknoplast, wcześniej mieliśmy uchylną i nie była zbyt praktyczna.