Inwestowanie w złoto

Praktyczne porady dotyczącego różnego rodzaju rozwiązań i konstrukcji. Pomysły na to, jak zbudować wiatę, wykonać wylewkę, jak zastosować drewno w łazience i wiele innych.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Piofaj
Zainteresowany
Zainteresowany

Inwestowanie w złoto

Post autor: Piofaj »

W obliczu zmieniającego się rynku zastanawiam się, czy inwestycja w metale szlachetne, takie jak złoto, to dobry krok. Kto z was ma doświadczenie w kupowaniu sztabek lub monet? Gdzie najlepiej szukać?

Szydlak
Aktywny
Aktywny

Re: Inwestowanie w złoto

Post autor: Szydlak »

Odpowiednie how now oraz doświadczenie w sprzedaży metali szlachetnych posiada mennica24.pl. Nawet jak notowania lecą w dół, to bezproblemowo odkupią od Ciebie złoto czy monety.

Awatar użytkownika
martan
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: martan »

Cześć, chciałbym zacząć inwestować w pallad, ale nie wiem, gdzie można go kupić w formie fizycznej. Czy możecie polecić jakieś sprawdzone sklepy albo platformy?
http://www.forumbudowlane.pl/

skyres
Aktywny
Aktywny

Post autor: skyres »

martan pisze:Cześć, chciałbym zacząć inwestować w pallad, ale nie wiem, gdzie można go kupić w formie fizycznej. Czy możecie polecić jakieś sprawdzone sklepy albo platformy?
Najlepiej w mennicy, a polecam sprawdzić stronę https://srebroizloto24.pl/kategoria-produktu/pallad/. Mają tam różne produkty związane z palladem, które nadają się do inwestycji. Warto porównać ceny i upewnić się, że sklep, z którego korzystasz, jest wiarygodny.

Mennica do której dałem tutaj namiar jest jednym z tych pewnych miejsc.

smichalek
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: smichalek »

Złoto długoterminowo jest dobrym tematem, zawsze daje zysk, ale gorzej jak trafisz na moment, kiedy na dłuższy czas wpadnie w dołek. Można skuteczniej i bardziej zyskownie poukładać portfel. Wiadomo, że zawsze jest ryzyko, ale u mnie mała część to akcje, większa obligacje krajowe i etfy, a spora lokaty. Całość wykręca dobry wynik. Inna sprawa, że każdy instrument, który wrzuca mi Freedom24 jest przeze mnie mocno analizowany. Nie podejmuję żadnych pochopnych decyzji, nie nakręcam się, bo coś akurat spada albo zyskuje. Każda decyzja jest przemyślana.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zrób to sam - rozwiązania własne”