Jaki klimatyzator przenośny ? warto ?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Jaki klimatyzator przenośny ? warto ?
To jaki klimatyzator wybrać, można dowiedzieć się tutaj: blog.technikan.pl/jaki-klimatyzator-wybrac/ 
http://www.e-mieszkanie.pl/a/jak-wybrac ... 20545.html - tutaj to jest sensownie wytłumaczone, bardzo merytorycznie 
-
mariano-1991
- Początkujący

Mnie bylo stac tylko na przenosny, zreszta i tak nie mialbym pozwolenia na montaz splita w mieszkaniu. Znalazlem w necie ranking klimatyzatorow i wybralem sobie Rotenso Orta - reklamowany jest jako cichy no i nie klamia bo nie przeszkadza na co dzien.
1. Climative AC35-S
2. Rotenso Giru G35W
3. Climative AC52-S
4. Rotenso Zico Z35W
5. Warmtec Morso KP53W
6. Kaisai KPC-09AK29
7. Fral SuperCool FSC 14.1 WiFi Ready
1. Climative AC35-S
2. Rotenso Giru G35W
3. Climative AC52-S
4. Rotenso Zico Z35W
5. Warmtec Morso KP53W
6. Kaisai KPC-09AK29
7. Fral SuperCool FSC 14.1 WiFi Ready
Klimatyzator przenośny nie daje takich efektów jak typu spilit.Kilka lat temu siedziałem przy takiej klimatyzacji- obok niej -nie dawała rady.Bylo ponad 30 stopni na dworze a że mnie cieklo.Z przodu chłodzi z tyłu bucha Ci ciepłem.Rozejrzyj się za spilitem.
Przenośny to do małych pomieszczeń, ale to też ledwo radę daje. Jak ma Pani taki przedział cenowy to na stałe sobie lepiej zainwestować. Proszę zobaczyć czy firmy promocji jakiś nie mają, bo w zeszłym roku (przynajmniej tak w Lublinie było) to ze względu na te upały to firmy promocje miały na zakup i montaż klimatyzatora. Tylko też pytanie czy chce Pani w domu czy w bloku to instalować. Bo jak w bloku to proszę sobie zobaczyć w regulaminie administracji/spółdzielni jakie pozwolenia musi sobie Pani załatwić.
Z mojego doświadczenia wynika, że klimatyzator przenośny daje radę we wnętrzu. Warto wybrać go zwłaszcza do mniejszego i średniego metrażu. Polecam urządzenia o większej mocy chłodzenia i wielu funkcjach dodatkowych. Dobre opinie w ostatnim czasie zyskały klimatyzatory przenośne Fersk, które są wydajne i wielofunkcyjne. Polecam je przetestować. Ja je znalazłem w rankingu na stronie, gdzie było bardzo dużo przydatnych informacji.