Technika grzewcza
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Technika grzewcza
Trzeba pomyśleć o montażu klimatyzacji i najlepiej to zrobić przed sezonem. Ja osobiście polecam skorzystać z oferty firmy YogiCo z Ząbek k. Warszawy.
-
Krystyna26
- Początkujący

Taką wiedzę warto zgłębić ponieważ nieprawidłowy montaż może zakończyć się katastrofą.
-
Cadela Project
- Początkujący

Jakiś czas temu stanąłem przed wyborem odpowiedniego systemu ogrzewania dla mojego domu. Po wielu analizach i konsultacjach zdecydowałem się na ogrzewanie elektryczne z wykorzystaniem folii grzewczych na podczerwień. Połączenie tego systemu z instalacją fotowoltaiczną okazało się strzałem w dziesiątkę.
Ogrzewanie jest równomierne i komfortowe, a koszty eksploatacji znacznie się obniżyły. Dodatkowo, system jest bezobsługowy, co dla mnie było dużym atutem.
Zachęcam do dzielenia się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami na temat różnych systemów ogrzewania.
Ogrzewanie jest równomierne i komfortowe, a koszty eksploatacji znacznie się obniżyły. Dodatkowo, system jest bezobsługowy, co dla mnie było dużym atutem.
Zachęcam do dzielenia się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami na temat różnych systemów ogrzewania.
Mamy pompę, rekuperację i na starych zasadach fotowoltaike, jak część Dziewczyn pisała, Mąż wybierał…, czy bardziej opłacalne, trzeba przeanalizować pod swój dom …, moim jednym ale przy gazie (w 2020 roku) był sąsiad ze wschodu.
Zastanowiłabym się nad zmianami w 2028 odnośnie gazu i oczywiście fotowoltaika teraz już się chyba nie opłaca …
Tak, uważam, że w Polsce to nie może być nic na stałe-jeden załapie się na wszystko, inny nie.
My no. nie załapaliśmy się na dofinansowanie na fotowoltaike, ponieważ musielibyśmy przejść na nowe, mniej opłacalne zasady…
https://www.vaillant.pl/klienci-indywid ... py-ciepla/
Jeśli chodzi o fmę to polecam zajrzeć sobie na stronę Vaillant.
Zastanowiłabym się nad zmianami w 2028 odnośnie gazu i oczywiście fotowoltaika teraz już się chyba nie opłaca …
Tak, uważam, że w Polsce to nie może być nic na stałe-jeden załapie się na wszystko, inny nie.
My no. nie załapaliśmy się na dofinansowanie na fotowoltaike, ponieważ musielibyśmy przejść na nowe, mniej opłacalne zasady…
https://www.vaillant.pl/klienci-indywid ... py-ciepla/
Jeśli chodzi o fmę to polecam zajrzeć sobie na stronę Vaillant.