Co do pożytecznych bakterii, to do wyboru są również solidne produkty marki Eco9 - bakterie do szamba i oczyszczalni.
Proszę jednak pamiętać, że dla samego przeżycia bakterii ważne jest, aby nie wpuszczać do szamba silnie substancji zabójczych dla flory bakteryjnej (typu "kret" do rur, kondensat z pieca itd.). Jeżeli do szamba będzie trafiać jakaś ostra chemia, to flora bakteryjna zwyczajnie się nie rozwinie (a przynajmniej nie ta, która jest niezbędna do prawidłowych procesów biodegradacji).
Przydomowa oczyszczalnia ścieków
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Przydomowa oczyszczalnia ścieków
Absolutnie odradzam produkty firmy BioSet. Mam Roto Set 6. Najważniejsza wada oczyszczalnia nie oczyszcza ścieków.
1. Brak osłony silnika i paska napędowego
2. W stosunku do oryginału (Biodisk) inny system oczyszczania - uproszczony, co jest widoczne w niedoczyszczaniu scieków.
3. U mnie po 2 tygodniach odpadł lakier
4. Brak układów sterowania i kontroli
Generalnie widoczna bardziej "metalowa" wersja od swojego pierwowzoru. Drugi raz bym nie kupił, nawet za 50% wartości
1. Brak osłony silnika i paska napędowego
2. W stosunku do oryginału (Biodisk) inny system oczyszczania - uproszczony, co jest widoczne w niedoczyszczaniu scieków.
3. U mnie po 2 tygodniach odpadł lakier
4. Brak układów sterowania i kontroli
Generalnie widoczna bardziej "metalowa" wersja od swojego pierwowzoru. Drugi raz bym nie kupił, nawet za 50% wartości