Cieknie za wannę!
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Cieknie za wannę!
Mam problem, między wanną a kafelkami jest nieszczelna fuga, która przecieka i zastanawiam się czy nie powinienem usunąć jej (w jaki sposób?) i założyć nowej ( jeżeli tak to jakiej firmy najleprze). Taśmy uszczelniajace, silikon nie zdały egzaminu.
Proszę o wszybką odpowiedź, bo wilgoć niszczy mi sufit łazienki piętro niżej;/
Proszę o wszybką odpowiedź, bo wilgoć niszczy mi sufit łazienki piętro niżej;/
...a wanna musi być stabilna,bo inaczej silikon się odklei.Bardzo ważne jest przed położeniem silikonu solidne wyskrobanie tego obszaru i oczyszczenie go.
Wyciśnij silikon w tą szczelinę,potem spryskaj wszystko wodą z mydłem,(spryskiwaczem do szyb) a następnie przejedź po silikonie ostrożnie palcem zdejmując jego nadmiar.Pamiętaj o tym,by za głęboko nie wciskać tam palca,bo wyjdzie rowek,w którym będzie stała woda.
Po tej operacji pozostaw to miejsce do samoczynnego wyschnięcia co najmniej 12godz.
Wyciśnij silikon w tą szczelinę,potem spryskaj wszystko wodą z mydłem,(spryskiwaczem do szyb) a następnie przejedź po silikonie ostrożnie palcem zdejmując jego nadmiar.Pamiętaj o tym,by za głęboko nie wciskać tam palca,bo wyjdzie rowek,w którym będzie stała woda.
Po tej operacji pozostaw to miejsce do samoczynnego wyschnięcia co najmniej 12godz.
adam