Żywienie psa
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Żywienie psa
Cześć, mam psa od tygodnia i chciałbym się poradzić w kwestii akcesoriów. Oprócz smyczy kupić obrożę czy jednak szelki? Ostatnio widziałem tanie szelki i zastanawiam się czy ich nie kupić bo taka cena to chyba okazja. Z tego co widziałem jeżeli pieski są małe w większości przypadków noszą szelki i chyba zdecyduję się na zakup szelek.
-
Kazikdobry
- Aktywny

Niestety wiele karm dla psów ze sklepów są nie dobre dla zdrowia zwierząt.
Chcąc dawać psu pełnowartościowy pokarm warto rozejrzeć się na rynku i kupić karmę o dobrym składzie. Mam psa, który ma problemy skórne spowodowane alergią na kurczaka. Ponieważ zależ nam na jego komforcie dnia codziennego zaczęliśmy szukać karm hipoalergicznych. Znaleźliśmy w sieci ofertę polskiej marki Empire, która zalicza się do marek premium bo w swych karmach ma wyselekcjonowane składniki bez kurczaka, zbóż i ziemniaków. Kupiliśmy i zaczęliśmy podawać ją psu. Po miesiącu widać sporą różnicę w wyglądzie skóry i sierści.
Nasza suka uwielbia suchą karme Josera Festival z sosem, Diuna uwielbia ją. Wzmacnia kości, ma lśniąca sierśc, super
-
Paul Jones
- Początkujący

Na tego typu pytanie odpowie Ci weterynarz. Nie brak również artykułów, które poruszają ten temat.
Jeśli chodzi o żywienie piesków to jak dla mnie to dobrą ofertę ma sklep zoologiczny gliwice. Karma jaką można tutaj kupić jest rzeczywiście bardzo dobra, ma mnóstwo składników odżywczych i też na realizację zamówień nie trzeba długo czekać
Sucha karma to nie zawsze najlepszy wybór, zwłaszcza jak pies grymasi przy jedzeniu, bo często traci nią zainteresowanie po jakimś czasie. Surowe mięso bywa dużo lepiej przyjmowane, więcej naturalnego smaku i zapachu, więc pies chętniej podchodzi do miski. Dary Beskidu ma w ofercie jagnięcinę, wołowinę, kozinę, konię i dziczyznę, wszystko mrożone bez żadnych dodatków, więc widać dokładnie co się podaje psu. Warto to rozważyć jako alternatywę, zwłaszcza przy psach wybrednych albo z alergiami pokarmowymi.