zlew w kuchni
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
zlew w kuchni
W nowym mieszkaniu,w kuchni nie mamy zlewu. Jedyne, co tam się znajduje to dwie rurki metalowe wechodzące ze ściany.I tu pojawia się problem... Czy w tych rurkach może być woda? Są one zakręcone takim metalowym korkiem w kształcie nakrętki na śrubę. Poza tym nie ma tam żadnego odpływu. Jak zamontować tam zlew? Czy można to zrobić samemu, czy lepiej wziąć hydraulika? Słyszałam, żeby podłączyć się pod odpływ z toalety (odległość od rurek do wc-ok. 2 metry), ale pomiędzy ścianą, z której wychodzą te rurki a łazienką jest wejście do pokoju... Jak to zrobić?
Pomocy! Pozdrawiam. Kasia.
Czy ktoś wie jaki byłby koszt zrobienia tego przez hydraulika? A może jest na forum dobry hydraulik z okolic Łodzi?
Pomocy! Pozdrawiam. Kasia.
Czy ktoś wie jaki byłby koszt zrobienia tego przez hydraulika? A może jest na forum dobry hydraulik z okolic Łodzi?
W nowym mieszkaniu nie ma odpływu kanalizacji w kuchni?!Może coś źle zrozumiałem
Zdecydowanie powinien zabrać się za to hydraulik.
Tych korków zaślepiających wyjścia pod baterię lepiej nie odkręcać,bo prawie na pewno jest tam woda pod ciśnieniem.Trzeba zamknąć główny zawór zamykający wodę na mieszkanie,upewniając się,czy na zimną i na ciepłą wodę nie ma oddzielnych.
Tych korków zaślepiających wyjścia pod baterię lepiej nie odkręcać,bo prawie na pewno jest tam woda pod ciśnieniem.Trzeba zamknąć główny zawór zamykający wodę na mieszkanie,upewniając się,czy na zimną i na ciepłą wodę nie ma oddzielnych.
adam
Re: Brak zlewu w kuchni.
kasiabm12 pisze:W nowym mieszkaniu,w kuchni nie mamy zlewu.
JanG.
Re: Brak zlewu w kuchni.
Hehe:D Taaaak, alternatywy:Djang pisze:kasiabm12 pisze:W nowym mieszkaniu,w kuchni nie mamy zlewu.Alternatywy 4 ??
Źle napisałam, to jest dla nas nowe mieszkanie, a ogólnie jest stare jak świat:)
Dzięki za opinię:)
Łodź powiadasz? Tu może być problem, ja znam tylko dobrego hydraulika z warszawyale to dobry fachowiec i wcale nie tak daleko, może dojedzie zainstaluje ten zlew, ewentualnie doradzi przez telefon. Kontakt tutaj: http://www.hydraulik-warszawa.net
Witam - i tu "adamis" ma rację. Można trafić na prysznic wody zimnej i gorącej. Skoro jest doprowadzenie wody, ale trzeba się upewnić, czy woda tam jaka kolwiek jest. Powinny być i zawory. Lub powinien wiedzieć jakiś administrator mieszkania - domu - własciciel. Powinien być też i odpływ. Bo czemu miałoby być doprowadzenie samej wody, bez jej odprowadzenia. Musiało to pomieszczenie służyć innym celom, skoro piszesz, że to stary budynek. Woda nie była potrzebna, więc ją zkorkowano, a odpływ przytkano i zatynkowano. Trzeba szukać, a jesli nie będzie - hydraulik powinien się tym zająć. Pozdrawiamadamis pisze:W nowym mieszkaniu nie ma odpływu kanalizacji w kuchni?!Może coś źle zrozumiałem :roll:
LIBER