te pęknięcia na ścianie obok drzwi wejściowych do miszkania.
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
te pęknięcia na ścianie obok drzwi wejściowych do miszkania.
Podczas montażu drzwi wejsciowych do mieszkania ścięto /powiększono / otwór betonowy .Po zamontowaniu była niewielka rysa ,Obecnie tak to wygląda .Co się dzieje?
Re: te pęknięcia na ścianie obok drzwi wejściowych do miszkania.
Blok z wielkiej płyty? Może akurat było tam łączenie nieruszane przez lata i nic się nie działo. A jak ciął montażysta ścianę to mogło się to poruszyć i należy to teraz ładnie skleić z użyciem siatki.
Stąd ja nie jestem zwolennikiem cięcia ścian w wielkiej płycie. Raz, że to straszna robota. Klient ma do posprzątania całą klatkę i mieszkanie. A można zamówić sobie drzwi w rozmiarze "N" węższe o 40-50mm od standardu. Takie coś masz np. w Erkado czy Wikęd. Takie drzwi wchodzą bez cięcia ścian. Nie ma później całego dnia sprzątania i dodatkowych kosztów montażu. No ale mądry Polak po szkodzie.
Daj jakiegoś kleju mocniejszego, siatki i będzie OK.
Stąd ja nie jestem zwolennikiem cięcia ścian w wielkiej płycie. Raz, że to straszna robota. Klient ma do posprzątania całą klatkę i mieszkanie. A można zamówić sobie drzwi w rozmiarze "N" węższe o 40-50mm od standardu. Takie coś masz np. w Erkado czy Wikęd. Takie drzwi wchodzą bez cięcia ścian. Nie ma później całego dnia sprzątania i dodatkowych kosztów montażu. No ale mądry Polak po szkodzie.
Daj jakiegoś kleju mocniejszego, siatki i będzie OK.
The_Me