Palety z kartonu skuteczne jak drewniane
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: palety z kartonu skuteczne jak derwniane
Dzień dobry,
Potrzebny jest mi producent palet drewnianych. Jednak drewniane to drewniane, a potrzebuję dużą ilość więc najlepiej będzie brać prosto od producenta.
Potrzebny jest mi producent palet drewnianych. Jednak drewniane to drewniane, a potrzebuję dużą ilość więc najlepiej będzie brać prosto od producenta.
Re: Palety z kartonu skuteczne jak drewniane
Odezwij się do lidal - hurtownia i producent palet
Zgadza się, ja korzystam z palet tekturowych od dłuższego już czasu i nie narzekam. Są wytrzymałe, doskonale spełniają swoją rolę. A co ważne, taka paleta jest dużo lżejsza od drewnianych, a zapewnia taką samą jakość i wytrzymałość. No i moim zdaniem są one bezpieczniejsze od drewnianych palet, bo nie mają gwoździ, nie grozi mi więc uszkodzenie towaru 
A tak, ja też słyszałem o tych paletach tekturowych i sam postanowiłem to sprawdzić. Zamawiałem je od firmy Pallza i jestem zadowolony. Szybko zrealizowali zlecenie i mają konkurencyjne ceny. A poza tym takie palety są znacznie lepsze, niż drewniane. Ponieważ są równie wytrzymałe, a do tego lekkie! Tym samym zapewniają większą mobilność i pracuje się z nimi wygodniej. Palety od tej firmy są naprawdę godne polecenia, świetnie się sprawdzają przy każdym rodzaju ładunku.
A może firma z Jordanowa się sprawdzi? suwaj - mają dobrą ofertę, przy hurtowych ilościach to nawet dowożą, naprawdę spoko, tacy do dogadania.
Ja się zgadzam z przedmówcą, co drewniana paleta, to drewniana. Jeśli potrzebujecie solidnych, drewnianych palet to sprawdźcie koniecznie ofertę firmy KMZ. Mają dobre ceny, a palety są solidnie skonstruowane. Nie wystają żadne gwoździe, nic się nie chwieje, deski są dobrze oheblowane, więc towar się nie zaciągnie itp.
Ja mam od nich kilka palet i jestem zadowolony ze współpracy.
-
monte christo
- Początkujący

Re: palety z kartonu skuteczne jak derwniane
Polecam centerPAL. Mają wszystko na stanie, zarówno palety przemysłowe, jak i europalety, nowe i używane. Wiem że zaopatrują wiele firm, więc mają pełny magazyn.mefiu34 pisze:Dzień dobry,
Ja jestem tradycjonalistką. Palet muszą być drewniane. Do naszej wytwórni zamawiamy palety najlepszej jakości od Lidal już od wielu lat i szczerze polecam tego producenta.
-
MarcinJ1985
- Początkujący

Moim zdaniem najlepsze są palety to takie tradycyjne palety EURO. Ja regularnie zamawiam.
-
siwiński77
- Początkujący

Mnie też najlepiej sprawdzają się palety drewniane. Polecam kontakt z firmą ML STARPAL z Kielc - mają naprawdę duży wybór zarówno nowych, jak i używanych palet, dostępnych w wielu rozmiarach. Zamawiałem u nich i mogę potwierdzić, że palety są świetnej jakości i bardzo dobrze służą.
-
emeraldlady
- Początkujący

Sama nie wiem czy są aż tak skuteczne. A co jeśli zamokną? I jak w takim przypadku przebiega szaplowanie?
tylko i wyłącznie palety drewniane, wysoka jakość, nawet używanych.
-
ikornel275
- Początkujący

Jeśli często pakujecie paczki na paletach to może was zainteresować takie urządzenie jak owijarka do palet. Ja czytałam już na tematach tych urządzeń i moim zdaniem warto zainwestować w taki sprzęt i ja na pewno to zrobię,
Jeżeli jest Pan zainteresowany tematem owijarek, polecam zajrzeć na stronę Maglo. Można tam znaleźć szeroki wybór owijarek i wybrać dla siebie taką, która będzie spełniała wszystkie potrzebyikornel275 pisze:Jeśli często pakujecie paczki na paletach to może was zainteresować takie urządzenie jak owijarka do palet. Ja czytałam już na tematach tych urządzeń i moim zdaniem warto zainwestować w taki sprzęt i ja na pewno to zrobię,