Niskie drzwi wewnętrzne do starej kamienicy... Gdzie kupić???

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Vendeur
Początkujący
Początkujący

Niskie drzwi wewnętrzne do starej kamienicy... Gdzie kupić???

Post autor: Vendeur »

Cześć,

przymierzam się powoli do zakupu drzwi wewnętrznych do remontowanego mieszkania w starej kamienicy. Problem w tym, że gdy dojdą podłogi, to otwór w murze będzie miał wysokość 198 cm, co oznacza konieczność skrócenia drzwi około 9cm... Przejrzałem już większość znanych producentów i żaden nie umożliwia aż takiego dużego przycięcia drzwi, aby dopasować do takiego otworu. Nie wiem już co zrobić... Oczywiście nie interesują mnie tanie drzwi marketowe (tym bardziej, że pewnie byłby problem z ościeżnicą na mur grubości 40 cm... oraz z opaską 6 cm).

W szczególności że chciałbym drzwi z pionową, niedużą szybą, najlepiej coś takiego, a jeszcze lepiej dokładnie te z erkado o nazwie epimedium.

Pewnie mógłbym we własnym zakresie sobie je przyciąć, na dole wtedy pozostanie i tak jeszcze 10 cm, ale wtedy na 100% stracę gwarancję. Choć zakładam, że drzwi by się raczej nie wypaczyły.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”