Co pasuje do stylu japandi?

Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
skyres
Aktywny
Aktywny

Co pasuje do stylu japandi?

Post autor: skyres »

Chciałbym trochę odświeżyć mieszkanie i podobają mi się wnętrza w stylu japandi, ale nie jestem pewien, jakie kolory najlepiej się sprawdzają. Czy musi być wszystko w beżach i bieli, czy można trochę bardziej zaszaleć z barwami? Jakieś sugestie?

KITCATCLUB
Początkujący
Początkujący

Re: Co pasuje do stylu japandi?

Post autor: KITCATCLUB »

Możesz zaszaleć, ale to już nie będzie stricte Japandi, tylko Japandi z odrobiną szaleństwa ;-)

Awatar użytkownika
martan
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: martan »

Japandi to głównie stonowane kolory – beże, szarości, złamane biele, ale można też dodać trochę ciemniejszych akcentów, np. głęboki granat, oliwkową zieleń albo grafit. Chodzi o to, żeby było spokojnie i harmonijnie, ale nie mdło. Często stosuje się też naturalne odcienie drewna, co ociepla wnętrze. Jak chcesz trochę więcej kontrastu, to dobrze wyglądają czarne elementy, np. ramki, klamki, lampy. Tylko ważne, żeby nie przesadzić, bo w tym stylu mniej znaczy więcej. Jeśli szukasz inspiracji, to tutaj fajnie to pokazali: https://www.werandacountry.pl/domy/urza ... yl-japandi
Ostatnio zmieniony 03 lut 2025, 14:08 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forumbudowlane.pl/

KITCATCLUB
Początkujący
Początkujący

Post autor: KITCATCLUB »

Nie trzeba się sztywno trzymać żadnego stylu, chyba że ktoś chce :)

Filip02
Początkujący
Początkujący

Post autor: Filip02 »

Akurat ja nie przepadam za stylem japońskim. Wydaje mi sie, że jest to po prostu tandetne.
A jaka choinka będzie pasować od takiego wnętrza?
Taka - swiatchoinek.com/choinki-sztuczne-68/choinki-sztuczne-na-pniu-59/ czy jednak naturalna?

Aleboc0667
Początkujący
Początkujący

Post autor: Aleboc0667 »

Tutaj jest fajny artykuł na temat dodatków japandi: kb-london.com/wnetrze-japandi-styl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aranżacje wnętrz”