Bateria Franke Vital Semi-Pro - jak zainstalować

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

awas7923
Początkujący
Początkujący

Bateria Franke Vital Semi-Pro - jak zainstalować

Post autor: awas7923 »

Cześć,
Mam baterię Franke Vital Semi-Pro z filtrem przepływowym umieszczonym bezpośrednio w dodatkowej wylewce. Z baterii wychodzą 4 wężyki, do ciepłej, zimnej i 2 dodatkowe, które wg rysunku w instrukcji należy połączyć ze sobą.
Po podłączeniu leci ciepła i zimna woda, natomiast nie leci woda z wylewki z filtrem.
Jak prawidłowo podłączyć tą baterię, być może jeden z dodatkowych wężyków należy połączyć do zimnej wody, ale po co wówczas 4 wężyk?

Pozdrawiam,
Olek

Filip02
Początkujący
Początkujący

Re: Bateria Franke Vital Semi-Pro - jak zainstalować

Post autor: Filip02 »

Nie mam pojęcia po co 4 wężyk. Nie jest on czasami zapasowy?
I jeszcze jedno... co mam zrobić, jeśli składam reklamację na baterię - innej firmy - i mam ciągle odpowiedź odmową? W grę wchodzą tylko takie firmy - https://www.olsztyn-adwokat.pl/mediacje/ ? Dodam że chodzi o coś bardzo drogiego.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2025, 9:42 przez Filip02, łącznie zmieniany 1 raz.

Alberrroyo
Początkujący
Początkujący

Re: Bateria Franke Vital Semi-Pro - jak zainstalować

Post autor: Alberrroyo »

awas7923 pisze:Cześć,
Mam baterię Franke Vital Semi-Pro z filtrem przepływowym umieszczonym bezpośrednio w dodatkowej wylewce. Z baterii wychodzą 4 wężyki, do ciepłej, zimnej i 2 dodatkowe, które wg rysunku w instrukcji należy połączyć ze sobą.
Po podłączeniu leci ciepła i zimna woda, natomiast nie leci woda z wylewki z filtrem.
Jak prawidłowo podłączyć tą baterię, być może jeden z dodatkowych wężyków należy połączyć do zimnej wody, ale po co wówczas 4 wężyk?

Pozdrawiam,
Olek
Cześć Olek,

Sprawdź ponownie, czy wszystkie wężyki są prawidłowo podłączone. Dwa dodatkowe wężyki powinny iść do systemu filtracji, jeden z nich może być podłączony do zimnej wody. Upewnij się, że wszystko jest zgodnie z instrukcją.

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”