Sufit dekoracyjny
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
VasiliyCosiv
- Początkujący

Re: Sufit dekoracyjny
Moim zdaniem sufity napinane to bardzo ciekawy pomysł na oryginalną i nowoczesną aranżację wnętrza, osobiście bardzo mi się to podoba, wystarczy zerknąć na zdjęcia.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Sufity napinane to nowoczesne i modne rozwiązanie, posiadające jednak kilka istotnych wad, o których warto wiedzieć, by świadomie zdecydować się na zakup.
1) Materiały z jakich są wykonane sufity są delikatne i podatne na uszkodzenia. Naprawa takiego sufitu w porównaniu z tradycyjnym jest bardzo skomplikowana.
2) W pomieszczeniach o powierzchni większej niż 20mkw sufity mają tendencję do uginania się, zalecane jest wtedy stosowanie rozwiązania w części pomieszczenia lub rezygnacja z niego.
3) Utrzymanie w czystości takiego sufitu może być trudne (szczególnie w takich pomieszczeniach jak np.: kuchnia) ze względu na brak możliwości umycia go (tarcia, szorowania) co w przypadku tradycyjnego sufitu pomalowanego farbą nie stanowi żadnego problemu.
4) Sufity napinane są absolutnie szczelne, przez co utrudniają oddychanie.
5) Powtarzającym się problemem w przypadku napinanych sufitów jest ich brzydki zapach utrzymujący się w pomieszczeniu przez dłuższy czas.
1) Materiały z jakich są wykonane sufity są delikatne i podatne na uszkodzenia. Naprawa takiego sufitu w porównaniu z tradycyjnym jest bardzo skomplikowana.
2) W pomieszczeniach o powierzchni większej niż 20mkw sufity mają tendencję do uginania się, zalecane jest wtedy stosowanie rozwiązania w części pomieszczenia lub rezygnacja z niego.
3) Utrzymanie w czystości takiego sufitu może być trudne (szczególnie w takich pomieszczeniach jak np.: kuchnia) ze względu na brak możliwości umycia go (tarcia, szorowania) co w przypadku tradycyjnego sufitu pomalowanego farbą nie stanowi żadnego problemu.
4) Sufity napinane są absolutnie szczelne, przez co utrudniają oddychanie.
5) Powtarzającym się problemem w przypadku napinanych sufitów jest ich brzydki zapach utrzymujący się w pomieszczeniu przez dłuższy czas.
Obecnie wysokiej jakości sufity napinane są bardzo popularne, ponieważ na rynku nie ma wielu firm zaangażowanych w tę działalność. Jeśli jednak ktoś zacznie je naprawiać, skontaktuj się z sufity napinane wrocław, ma wysoką jakość wykonania i długoterminową gwarancję
-
Klimecki88
- Aktywny

Może Decor Service w Warszawie? Normalnie możesz zobaczyć na żywo sztukaterię w warszawskiej pracowni. Trafiłem do nich po przykładowych realizacjach, bo szukałem inspiracji wykończeniowych. Pracuję w branży wykończeniowej i niektórzy klienci dopytują się o podobne rozwiązania, a że sam nie mam wielkiego doświadczenia to szukam mądrzejszych od siebie 
Sufity Napinane ML to firma z wieloletnim doświadczeniem, specjalizująca się w projektowaniu i montażu sufitów napinanych. Oferujemy szeroki wybór wzorów, kolorów i faktur, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie.
Dekoracyjny sufit to świetny sposób na dodanie charakteru wnętrzu! Możesz postawić na efektowne listwy sztukateryjne w stylu klasycznym, nowoczesne podświetlenie LED ukryte w podwieszanym suficie lub drewniane belki, które ocieplą aranżację. Ciekawym pomysłem są też sufity napinane z połyskiem lub wzorem, które dodają elegancji i optycznie powiększają przestrzeń.