Dobra praca
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Dobra praca
Pytanie co chce sie robić. Mondi też ma fajne oferty pracy w Niemczech. Sporo w logistyce, na magazynach. I dla facetów i dla kobiet. Ostatnio widziałem ogłoszenie u nich do pracy przy sortowaniu odzieży, wiec raczej praca z tych łatwiejszych. Do tego plus jest taki, że umowę i warunki mamy niemieckie.
Niektórzy szukają pracy marzeń, zakładając, że najlepiej jest jak można mało robić i dużo zarabiać, a to wcale tak nie wygląda. Praca, która naprawdę będzie przynosić satysfakcje, musi stawiać przed nami jakieś wyzwania. Tutaj jest ciekawy tekst na ten temat faar.pl/jak-znalezc-prace-marzen/. Dla mnie np. wyjazd na egzotyczną wyspę na rok to nie jest wcale marzenie, choć takie oferty się zdarzają i wtedy cały świat pieje z zachwytu.
Od najmłodszych lat chciałem zostać policjantem. Zamierzacie przystąpić do policji.
-
Kazikdobry
- Aktywny

Myślę że dobrzy fachowcy mogą w Polsce dobrze zarobić.budowa876 pisze:Dobrą pracę to można znaleźć ale za granicą. Mój szwagier pojechał do Niemiec i pracuje już dłuższy czas, jest zadowolony, zarabia wiele więcej niż u nas. A do tego dostaje co roku zwrot podatku, firma się tym dla niego zajmuje bo on się na tym nie zna.
Może, ale zarobki zawsze będą niższe w tym samym zawodzie, co na zachodzie. Do tego bardziej stabilne warunki i lepsza perspektywa. Też inna sytuacja pozapracowa. Lepsze życie. Patrzyłem na oferty co ma Mondi Polska. I powiem, ze praca np. kontrolera jakości w fabryce i zarobki były koło 2000 euro - u nas raczej mało prawdopodobne przy takiej pracy.Kazikdobry pisze:Myślę że dobrzy fachowcy mogą w Polsce dobrze zarobić.budowa876 pisze:Dobrą pracę to można znaleźć ale za granicą. Mój szwagier pojechał do Niemiec i pracuje już dłuższy czas, jest zadowolony, zarabia wiele więcej niż u nas. A do tego dostaje co roku zwrot podatku, firma się tym dla niego zajmuje bo on się na tym nie zna.
-
palisandra12
- Zainteresowany

Zawsze można zgłosić się do agencji pracy tymczasowej, na przykład MG Solutions jeżeli faktycznie macie trudności ze znalezieniem pracy na własną rękę. Ja korzystałam z pomocy tej agencji w zeszłym roku i jak najbardziej polecam.
Ja chciałabym wam polecić bluecollar to blog gdzie jest wiele informacji, które dotyczą pracy za granicą. Może poczytajcie sobie bo tam jest wiele przydatnych i ciekawych informacji. Sprawdźcie.
Sporo w tym racji. A patrząc teraz na sytuacje na wschodzie, inflację i słabą złotówkę (wszystko powiązane) to praca na zachodzie ma sporo sensu. Jest bardziej stabilna, daje wyższe profity i to w twardej walucie. A jak patrzę to Mondi ma sporo interesujących ofert. W różnych miejscach, wiec można to sobie dopasować pod siebie.tureqt0 pisze: Może, ale zarobki zawsze będą niższe w tym samym zawodzie, co na zachodzie. Do tego bardziej stabilne warunki i lepsza perspektywa. Też inna sytuacja pozapracowa. Lepsze życie. Patrzyłem na oferty co ma Mondi Polska. I powiem, ze praca np. kontrolera jakości w fabryce i zarobki były koło 2000 euro - u nas raczej mało prawdopodobne przy takiej pracy.
-
kamilkamsd
- Początkujący

Na stronie pracawue.pl jest bardzo fajnie opisane każde ogłoszenie o pracę. Są widełki od do ile można zarobić netto i jakie są koszty życia, zresztą sam sprawdźcie. Na bieżąco dodają nowe, spoko to jest wszystko opisane, tak po ludzku 
Koszty życia bywają różne. Zależy co kto robi, ile wyda na mieszkanie itd. Czasami i na to można dostać dodatek. Albo inaczej. Jak widziałem w Mondi Polska mają dwie opcje. Załatwiają na miejscu jakieś lokum, lub dają dodatek mieszkaniowy dla tych, co samodzielnie sobie wynajęli mieszkanie/pokój. Całkiem interesująca opcja.
No tak tam działają. Mają fajne warunki i fajne ogłoszenia w Mondi. W tym tygodniu widziałem ofertę dla lakierników za całkiem fajną stawkę. Na ich FB się wyświetla filmik. I chyba chodzi o malowanie proszkowe ram rowerowych. Także jak ktoś potrafi, to super sprawa.
Proces pisania pracy licencjackiej to nie tylko techniczne aspekty, ale również rozwijanie umiejętności analitycznych i krytycznego myślenia. W trakcie analizy danych warto stosować różnorodne metody badawcze, co wzbogaca treść pracy. Ważne jest również poddanie tekstu pisanie pracy licencjackiej ocenie czytelników przed złożeniem finalnej wersji. W trakcie tego procesu, warto być otwartym na konstruktywną krytykę, co pozwoli na doskonalenie pracy. Nie zapominajmy, że praca licencjacka to osobisty rozwój i szansa na pogłębienie wiedzy w wybranej dziedzinie.
Niektórzy uważają, że dobrą pracę można dostać tylko za granicą... Warto jednak pamiętać, że zatrudnienie w innym kraju wiąże się z koniecznością rozliczenia podatkowego. Na przykład w Holandii otrzymuje się Jaaropgaaf, który jest niezbędny do rozliczenia się z Belastingdienst.
Jeśli szukacie dobrej pracy to zgłoście się do biuro pośrednictwa pracy to doświadczone biuro które od lat współpracuje z wieloma pracodawcami i stale poszerzają ich grono. Tam znajdziecie dobrą wymarzoną pracę.
Według mnie warto szukać pracy za granicą przez Mondi. To sprawdzona firma, która ma dobre opinie od osób pracujących w Niemczech. Dzięki nim można naprawdę dobrze zarobić, często znacznie więcej niż często w Polsce, a wiem, że dla wielu osób taki wyjazd to też ratunek finansowy.