Chiałbym zapytać Was o okna w kontekście pozwolenia na budowę. U siebie w projekcie mam okno HST o rozmiarze 2,3x5m (5m długosci). Wniosek o PnB zostal wyslany do Urzędu jakiś czas temu i dosalem odpowiedz - projekt do porpawy/uzupełnienia ponieważ w MPZP mam wytyczne, że okna powinny być w artykulacji pionowej. Projektant proponuje narysowanie szprosow pionowych lub kilku okien obok siebie..
Artykulacja pionowa w MPZP a okno HST
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Artykulacja pionowa w MPZP a okno HST
Witam,
Chiałbym zapytać Was o okna w kontekście pozwolenia na budowę. U siebie w projekcie mam okno HST o rozmiarze 2,3x5m (5m długosci). Wniosek o PnB zostal wyslany do Urzędu jakiś czas temu i dosalem odpowiedz - projekt do porpawy/uzupełnienia ponieważ w MPZP mam wytyczne, że okna powinny być w artykulacji pionowej. Projektant proponuje narysowanie szprosow pionowych lub kilku okien obok siebie..
Moje pytanie brzmi czy jeśli projektant zmienilby tak jak proponuje a wykonałbym mimo wszystko okno przesuwne z 2 skrzydłami to ktoś przy odbiorze budynku mógłby sie do tego tego przyczepić i nakazać wstawienie okien dokładnie takich jak w projekcie? Jeśli tak czy jest możliwość obejscia tego problemu jakoś inaczej?