Montaż klimatyzacji w sklepie
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Montaż klimatyzacji w sklepie
Czy montaż dobrego systemu chłodniczego w sklepie przekłada się na kwestie ekonomiczne powiedzmy? Szukam dobrych materiałów, doświadczeń ludzi z branży. Jak możecie coś sensownego powiedzieć to proszę.
-
Kasprowicz
- Aktywny

Re: Montaż klimatyzacji w sklepie
Prowadzę sklep i wiadomo, że chłodzenie to podstawa i różne cyrki przerabiałem z serwisantami. Czasami dopłata, ale nikt nie wie, po co i za co. Teraz współpracuję z aptherm i jest spokój, a to najważniejsze. No i nawet trochę mi podpowiedzieli w ramach modernizacji. Planuję z czasem większą inwestycję, pewnie skorzystam, bo widzę ogarnięci ludzie to warto zaufać i się udoskonalić.
Świadczymy usługi montażu wentylacji, wykonujemy dowolne elementy z blachy chromoniklowej i ocynkowanej na indywidualne zamówienia. Posiadamy własną bazę warsztatową, brygadę montażową oraz sieć kooperantów dzięki czemu jesteśmy sprostać wszelkim wymaganiom klientów.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Na co zwrócić uwagęDudson pisze:Czy montaż dobrego systemu chłodniczego w sklepie przekłada się na kwestie ekonomiczne powiedzmy? Szukam dobrych materiałów, doświadczeń ludzi z branży. Jak możecie coś sensownego powiedzieć to proszę.
Nie instaluje się klimatyzacji w lokalach z wentylacją grawitacyjną, musi być mechaniczna najlepiej z odzyskiem ciepła.
Moc to 10-20W/m3 .
Inwerter powinien pracować non stop.
rekuperacja od 1989r
Co za nieuk. Nikt więcej nie pisze takich herezji nie może pomóc, ale i pomocy nie udzieli
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
Efektywne chłodzenie moim zdaniem uzyskasz przez system klimatyzacji powiązany z wodą lodową. Mocno chwalony przez łatwość montażu i większe możliwości konfiguracji, a wiadomo, że w niektórych obiektach komercyjnych właśnie czegoś takiego się wymaga.
Cześć wszystkim, potrzebuję jakiegoś konkretnego chłodzenia na małą halę produkcyjną. Słyszałem o monoblokach, ale kompletnie się nie znam. Polecacie to czy coś innego?
Może być o dobrą opcja. Przede wszystkim są kompaktowe i nie trzeba kombinować z dodatkowym sprzętem, bo całość masz już w jednym urządzeniu. U mnie monoblok działa od paru miesięcy i bez problemu utrzymuje stałą temperaturę. Montaż też był szybki i bez większych problemów. Nie wiem, jak duża jest Twoja hala, ale jak masz małe pomieszczenie, to nie ma sensu inwestować w drogie, skomplikowane systemy. Jak coś, to zerknij sobie na tę stronę: https://aifoglassdoors.com/pl/produkty/monobloki/.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2024, 9:50 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forumbudowlane.pl/
W wielu sklepach jest to niezbędne, aby zapewnić komfort klientom i pracownikom.