Pościel do sypialni
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Pościel do sypialni
Ja bardzo polecam pościel z bawełny satynowej firmy Eurofirany. Mają duży wybór i pościele z wzorami i jednokolorowe i na przykład przepięknie haftowane.
Też stawiam na bawełnę statynową. Pościel taka jest droższa od standardowej, ale warto jest zakupić bo jest zdecydowanie bardziej wytrzymała. Jednoczesnie elegancka. Nie przepadam natomiast za pościelą z kory. Nie jest miła w dotyku (chociaż doceniam fakt, ze nie trzeba jej prasować).
Od siebie polecam zerknąc sobie na posciel od GRENO.
Jest to jeden z lepszych producentów pościeli ( pościel ta jest szyta w Polsce).
Od siebie polecam zerknąc sobie na posciel od GRENO.
Jest to jeden z lepszych producentów pościeli ( pościel ta jest szyta w Polsce).
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Jeśli chodzi o liczbę nici, to pościel z wyższą liczbą nici na cal (TC - thread count) jest zazwyczaj bardziej trwała i miękka w dotyku. Najczęściej wybierana jest pościel z liczbą nici między 200 a 800 TC.
Ważne jest również, aby wybrać odpowiedni rozmiar pościeli do łóżka, aby pasowała idealnie. Przed zakupem warto dokładnie zmierzyć łóżko i sprawdzić wymiary pościeli.
Jeśli mogę polecić firmę, to zerknij sobie na pościel od Greno.
Ważne jest również, aby wybrać odpowiedni rozmiar pościeli do łóżka, aby pasowała idealnie. Przed zakupem warto dokładnie zmierzyć łóżko i sprawdzić wymiary pościeli.
Jeśli mogę polecić firmę, to zerknij sobie na pościel od Greno.
Dostałem na prezent pościel kupioną na fdm.pl. Żonie się podoba a dla mnie jest miękka więc oboje jesteśmy zadowoleni