Meble na wymiar - kto mi doradzi?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
J o a n n a
- Początkujący

Re: Meble na wymiar - Sląsk
Nie polecam!!! '' Fizia zakład stolarski'' w Żorach
Jeżeli chcecie uniknąć problemów trzymajcie się od tej firmy z daleka.
Polecił mi tę firmę znajomy, jako profesjonalistów.
Wykonywali u mnie: kuchnie, schody, drzwi i szafę w przedpokoju.
Wielkie rozczarowanie !!
Bardzo drodzy, a jakość i wykonanie beznadziejna.
Jeśli ktoś chcę więcej szczegółów zapraszam do kontaktu.
Jeżeli chcecie uniknąć problemów trzymajcie się od tej firmy z daleka.
Polecił mi tę firmę znajomy, jako profesjonalistów.
Wykonywali u mnie: kuchnie, schody, drzwi i szafę w przedpokoju.
Wielkie rozczarowanie !!
Bardzo drodzy, a jakość i wykonanie beznadziejna.
Jeśli ktoś chcę więcej szczegółów zapraszam do kontaktu.
Re: Meble na wymiar - kto mi doradzi?
Nie wiem dlaczego Wy tak kombinujecie, jesteście ze Śląska podjedźcie sobie do Wrocławia do - Domar macie sporo możliwości zarówno jeśli chodzi o gotowe meble jak i te, które możecie zamówić na wymiar. Osobiście jeśli nie chce aby meble idealnie pasowały to wybieram sobie jakieś gotowe serie, których naprawdę jest sporo.
Teraz wszędzie kupuję się meble na wymiar. Sam o tym wiem bardzo dobrze.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Możesz sprawdzić także ofertę firmy bumeb.pl. Wykonywali dla mnie meble kuchenne i muszę przyznać, że jestem z nich bardzo zadowolony. Nadają elegancji całej kuchni i ciężko je zabrudzić lub uszkodzić.
-
pawelszabla
- Aktywny

Na stronie firmy Adolux masz namiar do firmy która nam robiła meble do hotelu. Kupowaliśmy u nich cały komplet do recepcji z ladą recepcyjną, regały, biurka, szafki, wszystko zrobione zgodnie z projektem, dopasowane, takie jak miało być. Nie oszukują na jakości materiałów i akcesoriów, nie wsadzają jakiś tańszych zamienników.
Brat ostatnio zamawiał meble od firmy Ewodd i bardzo sobie chwalił jakość wykonania oraz ceny. Lubi sobie ponarzekać, więc gdyby coś mu nie pasowało od razu bym o tym wiedział.
Mam dość klasyczną kuchnię podzieloną w trójkąt roboczy. Wybrałem dwa kolory szafek, żeby trochę kontrastu i oryginalności nadać. Doszła do tego zabudowa wszystkich sprzętów. Chciałem pochować ekspres do kawy, mikrofalówkę, żeby lodówki nie było widać. Zamówienie składałem u producenta Adolux. Jedna z najbardziej promowanych marek chyba na Śląsku teraz. Stąd znam. Meble wysokiej jakości.
-
Przemek.Strog7
- Aktywny

Produkując meble właśnie wykorzystuje się wiele materiałów, w tym kleje montażowe, które coraz częściej zastępują gwoździe czy kołki nawet. Dobry klej szybkowiążący to podstawa. Ja używam High Tack Fast z Marcopol. Bardzo dobry, bez ulepszaczy, silikonów i tak dalej, do tego mający bardzo dużą siłę klejenia wstępnego. Mocno klei, a nie niszczy drewna i innych elementów, które przecież często są bardzo drogie
A jakie uchwyty polecacie najbardziej?
Przy projektowaniu mebli kuchennych mogłam wybrać frezy , ale obawiałam się zlamania paznokci, zwłaszcza przy energicznym, szybkim uchwycenu szafki czy szuflady.
Jeśli szukacie oryginalnych rozwiazań polecam stronę: uchwytymeblowe24.pl
Można przejrzeć sobie tutaj ciekawe uchwyty kuchenne ( w tym gałki).
Jeśli szukacie oryginalnych rozwiazań polecam stronę: uchwytymeblowe24.pl
Można przejrzeć sobie tutaj ciekawe uchwyty kuchenne ( w tym gałki).
http://www.forumbudowlane.pl/
Zamawianie mebli kuchennych na wymiar to świetne rozwiązanie, zwłaszcza w przypadku niewielkich pomieszczeń o nietypowych wymiarach, gdzie trudno jest dopasować gotowe zestawy ze sklepu. Co do kosztów – meble na wymiar zazwyczaj są droższe od gotowych zestawów, ale ich cena zależy od wielu czynników: materiałów, oklein, systemów szuflad, okuć, rodzaju blatu, a także samego projektu. Różnica w cenie może wynosić od kilkudziesięciu do kilkuset procent, w zależności od indywidualnych preferencji.
A jak wychodzi się z robieniem drzwi na wymiar?
Mocno liczą? Interesuje mnie stolarka okienna i drzwiowa na terenie Krakowa i Nowego Sącza
Nie lepiej, jeśli zajmą się tym oni - kniz.pl?
Mocno liczą? Interesuje mnie stolarka okienna i drzwiowa na terenie Krakowa i Nowego Sącza
Nie lepiej, jeśli zajmą się tym oni - kniz.pl?
-
michalkkkk
- Początkujący

Witam was,
Czy korzystał ktoś z tego producenta mebli - verano-meble
Czy korzystał ktoś z tego producenta mebli - verano-meble
-
aranzacjekuchni
- Początkujący

Cześć Agines!
Jeśli masz kuchnię o powierzchni 5,5 m² i jest otwarta na pokój, to meble na wymiar mogą być świetnym rozwiązaniem. Dzięki nim maksymalnie wykorzystasz przestrzeń, unikniesz niepotrzebnych luk i dostosujesz układ do swoich potrzeb.
Jeśli chcesz, mogę polecić kilka sprawdzonych firm ze Śląska – daj znać, w jakiej lokalizacji szukasz!
Pozdrawiam!
Jeśli masz kuchnię o powierzchni 5,5 m² i jest otwarta na pokój, to meble na wymiar mogą być świetnym rozwiązaniem. Dzięki nim maksymalnie wykorzystasz przestrzeń, unikniesz niepotrzebnych luk i dostosujesz układ do swoich potrzeb.
Jeśli chcesz, mogę polecić kilka sprawdzonych firm ze Śląska – daj znać, w jakiej lokalizacji szukasz!
Pozdrawiam!
Cześć,
Sam miałem podobny dylemat przy kuchni w bloku (Katowice, 6 m²). Finalnie postawiłem na meble na wymiar i to była świetna decyzja – udało się wszystko idealnie dopasować, łącznie z zabudową AGD i składanym blatem.
Jeśli chcesz, mogę podesłać namiar.
Wszystko załatwione kompleksowo i bez stresu – od pomiaru po montaż.
Pozdrawiam!
Sam miałem podobny dylemat przy kuchni w bloku (Katowice, 6 m²). Finalnie postawiłem na meble na wymiar i to była świetna decyzja – udało się wszystko idealnie dopasować, łącznie z zabudową AGD i składanym blatem.
Jeśli chcesz, mogę podesłać namiar.
Wszystko załatwione kompleksowo i bez stresu – od pomiaru po montaż.
Pozdrawiam!