Jeżeli chcesz dowiedzieć się wszystkiego o certyfikatach energetycznych, w jakim celu są wykonywane, gdzie i do kogo zgłosić się w tej sprawie oraz jakie są regulacje prawne, to zapraszamy do tej sekcji.
Cześć i czołem!
Jeżeli szukacie osoby, która wystawia certyfikaty energetyczne w stolicy to warto zajrzeć na stronę firmową http://www.warszawa.swiadectwo-energetyczne.org.pl
Ostatnio korzystałem z usług i jestem bardzo zadowolony.
Audytorzy wystawiają świadectwa charakterystyki energetycznej zgodnie ze znowelizowanymi przepisami. Uprawnienia można potwierdzić przez odpowiednie wpisy na stronie ministerstwa technologii. Opłacisz i będziesz miał spokój ze sprzedażą lub wynajmem lokalu, także użytkowego. Niestety przepisy unijne idą w kierunku FIT 55, ekologii. Trudno mówić o nagłej zmianie tego trendu. Chyba, że będzie ogromny kryzys modernizacji technologicznej, ale na to się raczej nie zanosi w najbliższym czasie.
Zespół ekspertów odpowiedzialny za wystawianie świadectw charakterystyki energetycznej przyjmuje zgłoszenia przez twojodbior . pl/ i masz tam normalnie kontakt z legalnymi, zarejestrowanymi w MriT audytorami. Maksymalny czas oczekiwania na dokument to kilka dni roboczych, z reguły 2 według ich aktualnych informacji.