Wanny wolnostojące do łazienki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Wanny wolnostojące do łazienki
Myślę, że coś takiego to dobry wybór http://www.sanpol.pl/salony/wyposazenie-lazienek/wanny/wolnostojace/poolspa/memory-wanna-wolnostojaca/
Jest wiele wanien wolnostojących które mają stylizację prostą i nowoczesną. Niekoniecznie z mosiążnymi nogami które faktycznie pasują tylko do stylu retro.Andreas45 pisze:moim zdaniem tego typu wanny pasują głównie do łazienek w stylu retro.
Polska firma Besco produkuje od wielu lat wanny akrylowe i kompozytowe z twardego tworzywa mineralnego DuraBe. Dostępne z darmowym dowozem na terenie całej Polski
-
agamemnon91
- Aktywny

Wanna wolnostojąca ok, ale wyobrażam ją sobie tylko i wyłącznie w dużej i przestronnej łazience.
Zgadzam sie z Tobą. Cały urok takich wanien polega na tym że są również ozdobą łazienki a nie na siłę upchanym w ciasnym pomieszczeniu elementem. Moja łazienka niestety nie ma takich rozmiarów żeby zainstalować np taką wannęagamemnon91 pisze:Wanna wolnostojąca ok, ale wyobrażam ją sobie tylko i wyłącznie w dużej i przestronnej łazience.
podpisuję się obiema rękami, ja takiego szczęścia jak duża łazienka nie posiadam, więc zamiast wanny jest prysznic, ale marzy człowiek czasami, aby było gdzie po ciężkim dniu wymoczyć tyłek i się zrelaksowaćagamemnon91 pisze:Wanna wolnostojąca ok, ale wyobrażam ją sobie tylko i wyłącznie w dużej i przestronnej łazience.
-
agamemnon91
- Aktywny

Marzenia dobra sprawa, może kiedyś się spełnią 
Bardzo fajna wanna wolnostojąca jest w ofercie Sanplastu - mam ją u siebie i sprawdza się super!
bardzo ładnie wyglądają takie wolnostojące wanny
Oj jak ja bym taką chciała, ale za małą łaziękę mam
-
lideropinii
- Superużytkownik

Niekoniecznie pasują tylko do małych pomieszczeń, tak jak w przypadku dużych powierzchni to wszystko jest kwestią dobrej aranżacji i wkomponowania tego elementu.
Pozdrawiamy, Zespół Decoroom.
Pozdrawiamy, Zespół Decoroom.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Piękna i przede wszystkim duzą wannę wolnostojącą kupilismy w Swissliniger, wyjątkowy sklep. Polecam bo naprawdę jest w czym wybierac , a ceny nie takie duże.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Wygląd jest kluczowy przy wyborze, ale też materiał z jakiego jest zrobiona, wiedzą coś o tym ci którzy czasem łazienkę sprzątają 
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
-
yorae.drache
- Początkujący

I tak.i nie. Są mniejsze rozmiary wanien wolnostojących do ściany. to tak na prawdę kwestia układu pomieszczenia.agamemnon91 pisze:Wanna wolnostojąca ok, ale wyobrażam ją sobie tylko i wyłącznie w dużej i przestronnej łazience.
https://www.google.com/maps/contrib/106 ... FQAw%3D%3D
Ale dlaczego wybraliśmy akurat to rozwiązanie. Nie mamy wylewki na poddaszu. Cała konstrukcja jest na drewnianych legarach i musiliśmy wybrać wannę która nie waży 100 kg tylko koło 40. W ten sposób nikt nie wpadnie do salonu przed sufit razem z wanną. Wygląd każdy sobie musi ocenić sam dla Nas liczyło się by rozwiązanie było praktyczne i zmieściło się pod ścianką kolankową którą mamy na 60 cm.
-
Webarchitekci
- Aktywny

Można sobie wybrać wanny na wymiar w dowolnym rozmiarze, kolorze, kształcie i wyposażyć w systemy typu jacuzzi, albo wybrać gotowe modele. Co ciekawe, to nie są wanny akrylowe, ani konglomeratowe, tylko kompozytowe. Czyli trwałe, w połysku lub macie, a najważniejsze dużo lżejsze od konglomeratowych i najlepiej ze wszystkich wanien trzymają ciepło wody.
Od lat stosuję w projektach wyroby polskiego producenta luxum.
Od lat stosuję w projektach wyroby polskiego producenta luxum.