Pomysły na wnętrze
Re: Pomysły na wnętrze
Ja jestem zawsze na tak jesli chodzi o Quercus, To mega profesjonalna firma, której możecie zaufać w 100%
Dla mnie to pytanie jest trochę słabe. Obecnie mamy rozkwit w architekturze wnętrz, wzornictwie i stylach, można wprost wszystko robić. Ludzie nie tylko robią wg nowych trendów ale wracają czesto do czasów minionych, bardziej kreatywnie podchodzą do urzadzenia domów i mieszkań (oczywiście może nie wszyscy). Kiedyś kupowano meble z katalogu i tyle, teraz wiecej przykłada się uwagi do wielu innych aspektów np oświetlenia czy tworzenia całego domu wg jakiegoś stylu, jednego lub wymieszanego ( nie mówię o eklektyźmie,). Więc pytanie o to co się znudzi czy minie moda jest dość dziwne dla mnie. Urządzając dom robię to w zgodzie ze swoim gustem, a nie trendami. Nigdy nie słyszałam od nikogo " urządziłam sobie taką kuchnię to teraz taka moda", raczej słychać "urzadziłam tak, bo mi się to podoba".
Same tapety mogą być ponadczasowe, ale polecam skorzystać z pomocy firmy, która zamotuje tapetę porządnie.
Same tapety mogą być ponadczasowe, ale polecam skorzystać z pomocy firmy, która zamotuje tapetę porządnie.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2024, 5:55 przez emsti, łącznie zmieniany 1 raz.
Co myślicie po podłodze w jodełke? Lepiej zrobic to z paneli czy parkietu? Mam na mysli zarówno cene jak i trwałośc? Czy warto uzyć parkietu? Szukam inspiracji i ciezko należć konkretna odpowiedź.
Najwięcej inspiracji można znaleźć w necie, ale też polecam zerknąć na portalfacetow.pl Sporo konkretów.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2024, 12:56 przez jadwigaka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
agatakoscielniak90
- Początkujący

Cześć! Jeśli szukasz pomysłów na urządzenie niewielkiego mieszkania, świetnym rozwiązaniem mogą być panele drewniane na ściany. Dodają wnętrzom ciepła i przytulności, a jednocześnie wyglądają bardzo nowocześnie. Świetnie sprawdzą się jako akcent, na przykład na jednej ze ścian w salonie czy za łóżkiem w sypialni. Ostatnio widziałam ciekawe realizacje z wykorzystaniem paneli w ciemnych odcieniach, które nadają wnętrzu elegancji. Warto spróbować, jeśli chcesz dodać trochę charakteru!
Jeśli chcesz zobaczyć inspiracje, sprawdź ten link: formatwood.com. Znajdziesz tam sporo ciekawych realizacji z drewnianymi panelami, które mogą być idealnym rozwiązaniem do Twojego wnętrza!
Jeśli chcesz zobaczyć inspiracje, sprawdź ten link: formatwood.com. Znajdziesz tam sporo ciekawych realizacji z drewnianymi panelami, które mogą być idealnym rozwiązaniem do Twojego wnętrza!
-
kopalniawnetrz
- Początkujący

Cześć!
Wszystko zależy od wielkości mieszkania i Twoich potrzeb. W przypadku małych mieszkań szczególnie ważne jest dokładne zaplanowanie przestrzeni. Na początek zastanów się, czego naprawdę potrzebujesz: ile miejsca na przechowywanie, jak dużą kuchnię, czy koniecznie musi być duży stół, czy może wystarczy praktyczny półwysep w aneksie kuchennym? Pamiętaj, że mieszkanie ma być dopasowane do Ciebie, nie na odwrót. Wyjdź od swoich potrzeb, a odpowiednie rozwiązania na pewno się znajdą!
Świetnym pomysłem jest rozrysowanie kilku układów funkcjonalnych mieszkania. Przemyśl różne opcje i wybierz tę, która najlepiej pasuje do Twojego stylu życia. Dopiero później przejdź do aspektów wizualnych – to klucz do stworzenia przestrzeni idealnej!
W niewielkich mieszkaniach doskonale sprawdzają się rozwiązania wielofunkcyjne. Ostatnio mieliśmy okazję realizować projekt mieszkania o powierzchni 26 m², w którym zastosowaliśmy tzw. półko-tapczan. To genialny mebel: w ciągu dnia jest wygodną sofą, a wieczorem zmienia się w komfortowe łóżko. Tego typu rozwiązania to prawdziwy game-changer w małych przestrzeniach!
Jeśli szukasz inspiracji, koniecznie zajrzyj na naszą stronę i profile w mediach społecznościowych. Trzymam kciuki za Twoje mieszkanie i chętnie zobaczę efekty!
Wszystko zależy od wielkości mieszkania i Twoich potrzeb. W przypadku małych mieszkań szczególnie ważne jest dokładne zaplanowanie przestrzeni. Na początek zastanów się, czego naprawdę potrzebujesz: ile miejsca na przechowywanie, jak dużą kuchnię, czy koniecznie musi być duży stół, czy może wystarczy praktyczny półwysep w aneksie kuchennym? Pamiętaj, że mieszkanie ma być dopasowane do Ciebie, nie na odwrót. Wyjdź od swoich potrzeb, a odpowiednie rozwiązania na pewno się znajdą!
Świetnym pomysłem jest rozrysowanie kilku układów funkcjonalnych mieszkania. Przemyśl różne opcje i wybierz tę, która najlepiej pasuje do Twojego stylu życia. Dopiero później przejdź do aspektów wizualnych – to klucz do stworzenia przestrzeni idealnej!
W niewielkich mieszkaniach doskonale sprawdzają się rozwiązania wielofunkcyjne. Ostatnio mieliśmy okazję realizować projekt mieszkania o powierzchni 26 m², w którym zastosowaliśmy tzw. półko-tapczan. To genialny mebel: w ciągu dnia jest wygodną sofą, a wieczorem zmienia się w komfortowe łóżko. Tego typu rozwiązania to prawdziwy game-changer w małych przestrzeniach!
Jeśli szukasz inspiracji, koniecznie zajrzyj na naszą stronę i profile w mediach społecznościowych. Trzymam kciuki za Twoje mieszkanie i chętnie zobaczę efekty!