Dzień dobry. Prosiłbym o pomoc w jaki sposób rozwiązać problem z przyciskiem a w zasadzie jego brakiem w pochwycie drzwi zewnętrznych. Podczas podpisywania umowy komputer źle wygenerował zestawienie drzwi i zamówienie podpisane przeze mnie zostało wysłane do producenta.
Czy jest jakaś możliwość założenia takiego przycisku? Bezprzewodowo np? Czy istnieje jakiś inny sposób na otwieranie drzwi?
Nie chciałbym dodatkowych przycisków na ścianie lub czegoś takiego. Użytkowanie drzwi na zwolnionym elektrozaczepie jest mało komfortowe. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie
Antaba bez przycisku
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Antaba bez przycisku
Jeśli jesteś kupującym to ja szedłbym w to aby dogadać się ze sprzedawcą aby on takie drzwi sprzedał a Ty zamówisz kolejne już poprawne. Podpisując zamówienie też nie musisz znać się na wszelkich nazwach czy symbolach u producenta.
Co do dołożenia okablowania do przycisku jest to praktycznie niewykonalne bo dzieje się to na początkowym etapie produkcji drzwi. Późniejsze dokładanie okablowania to tak naprawdę niepewne rzeźbienie w drzwiach, które moim zdaniem skończy się mizernym skutkiem. Nie wiem co masz za producenta drzwi ale np. w bardzo popularnym Wikędzie dokładanie takich wynalazków jest niemożliwe i jak ktoś próbuje takich sztuczek to z gwarancji nici - z resztą z tą gwarancją to u każdego producenta tak będzie.
Inna opcja to przełknąć gorzką pigułkę, sprzedać taniej drzwi samodzielnie (allego, olx, fora, facebook i inne takie) i zamówić sobie nowe. Nie wiem tylko jak stoisz z czasem na takie manewry.
Co do dołożenia okablowania do przycisku jest to praktycznie niewykonalne bo dzieje się to na początkowym etapie produkcji drzwi. Późniejsze dokładanie okablowania to tak naprawdę niepewne rzeźbienie w drzwiach, które moim zdaniem skończy się mizernym skutkiem. Nie wiem co masz za producenta drzwi ale np. w bardzo popularnym Wikędzie dokładanie takich wynalazków jest niemożliwe i jak ktoś próbuje takich sztuczek to z gwarancji nici - z resztą z tą gwarancją to u każdego producenta tak będzie.
Inna opcja to przełknąć gorzką pigułkę, sprzedać taniej drzwi samodzielnie (allego, olx, fora, facebook i inne takie) i zamówić sobie nowe. Nie wiem tylko jak stoisz z czasem na takie manewry.
The_Me
Antaba to dobre rozwiązanie ale tylko w przypadku kiedy otwierasz drzwi z przycisku za pomocą elektrozaczepu. Niektorzy producenci mają zamki rolkowe - odradzam. Otwieranie z klucza jest bardzo niewygodne stanowczo odradzam
Od siebie polecam również kontakt z firmą:
oknabramyogrodzenia.pl
Powinni dobrac odpowiedni model drzwi jak również zająć się montażem.
Od siebie polecam również kontakt z firmą:
oknabramyogrodzenia.pl
Powinni dobrac odpowiedni model drzwi jak również zająć się montażem.
Jeszcze wpadł mi pomysł do głowy. Może dodanie elektrozaczepu do ościeżnicy (wiąże się z kuciem wokół drzwi) rozwiąże Twój problem? Możesz dodać np. zewnętrzny (nie w powierzchni skrzydła) czytnik linii papilarnych lub klawiaturę z kodem. Po zeskanowania palca lub wpisaniu kodu pójdzie impuls na elektrozaczep i drzwi się odblokują.
Tutaj warto wybierać dobre technicznie rozwiązania co nie są tanie. Nie wiem jakiej firmy masz drzwi ale np. w Wikędzie znajdziesz bdb. jakości takie sprzęty. Tylko elektrozaczep musi pasować pod Twoją ościeżnicę. Tutaj też nie obejdzie się bez przeróbek ale jest to wykonalne w porównaniu do dodawania okablowania pod przycisk w antabie.
Tutaj warto wybierać dobre technicznie rozwiązania co nie są tanie. Nie wiem jakiej firmy masz drzwi ale np. w Wikędzie znajdziesz bdb. jakości takie sprzęty. Tylko elektrozaczep musi pasować pod Twoją ościeżnicę. Tutaj też nie obejdzie się bez przeróbek ale jest to wykonalne w porównaniu do dodawania okablowania pod przycisk w antabie.
The_Me